View Single Post
Vechi 13.05.2009, 07:58:07
Lavrentiu's Avatar
Lavrentiu Lavrentiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.09.2005
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de emanuel2007 Vezi mesajul
" Fapte, ca fara ele nu este pocainta "

talharul nu s-a pocait prin fapte ci numai cu gandul si s-a mantuit ...
Luca, cap 23:
38. Si deasupra Lui era scris cu litere grecesti, latinesti si evreiesti: Acesta este regele iudeilor.
39. Iar unul dintre facatorii de rele rastigniti, Il hulea zicand: Nu esti Tu Hristosul? Mantuieste-Te pe Tine Insuti si pe noi.
40. Si celalalt, raspunzand, il certa, zicand: Nu te temi tu de Dumnezeu, ca esti in aceeasi osanda?
41. Si noi pe drept, caci noi primim cele cuvenite dupa faptele noastre; Acesta insa n-a facut nici un rau.
42. Si zicea lui Iisus: Pomeneste-ma, Doamne, cand vei veni in imparatia Ta.
43. Si Iisus i-a zis: Adevarat graiesc tie, astazi vei fi cu Mine in rai.

Nenumarate fapte bune ale talharului de pe cruce:
- i-a luat apararea Mantuitorului la batjocura celuilalt
- alta fapta: smerirea si acceptarea faptului ca moare pentru pacatele lui.
- alta fapta: recunoasterea nevinovatiei Mantuitorului - pe care "dreptii" din sinedriu n-o recunosteau.
- alta fapta: rugaciunea catre Mantuitorul sa-l pomeneasca in imparatia Sa

Iata un citat de la Sfantul Apostol Iacob (cap 2):
"14. Ce folos, fratii mei, daca zice cineva ca are credinta, iar fapte nu are? Oare credinta poate sa-l mantuiasca?
...
17. Asa si cu credinta: daca nu are fapte, e moarta in ea insasi.
18. Dar va zice cineva: Tu ai credinta, iar eu am fapte; arata-mi credinta ta fara fapte si eu iti voi arata, din faptele mele, credinta mea.
19. Tu crezi ca unul este Dumnezeu? Bine faci; dar si demonii cred si se cutremura.
20. Vrei insa sa intelegi, omule nesocotit, ca credinta fara de fapte moarta este?
21. Avraam, parintele nostru, au nu din fapte s-a indreptat, cand a pus pe Isaac, fiul sau, pe jertfelnic?
22. Vezi ca, credinta lucra impreuna cu faptele lui si din fapte credinta s-a desavarsit?
23. Si s-a implinit Scriptura care zice: "Si a crezut Avraam lui Dumnezeu si i s-a socotit lui ca dreptate" si "a fost numit prieten al lui Dumnezeu".
24. Vedeti dar ca din fapte este indreptat omul, iar nu numai din credinta.
25. La fel si Rahav, desfranata, au nu din fapte s-a indreptat cand a primit pe cei trimisi si i-a scos afara, pe alta cale?
26. Caci precum trupul fara suflet mort este, astfel si credinta fara de fapte, moarta este. "

Este drept, exista rugaciuni pentru cei adormiti si pomeni - fapte bune in numele lor - tocmai pentru ca ei nu le mai pot face. Dar pentru cei care au murit nepocaiti, invrajbiti in pacat, Dumnezeu ne-a aratat prin marturiile sfintilor ca nu mai exista intoarcere, din cauza lor.

Frate, sa nu te superi pe mine ca nu asta doresc, ci doresc sa intelegi ca, desi acum asa iti pare, lucrurile credintei nu sunt simple si trebuie cercetate in "duh si adevar", adica trebuie cautata intai smerenia lui Hristos, fara de care totul ramane litera, iar nu duh.

Hristos a inviat!
Reply With Quote