Citat:
În prealabil postat de caesar
Poate nu stii dar moliftelnicele editii incepand de la 2000-2001 sunt multe slujbe schimbate acolo tocmai sa nu supere alte confesiuni.Am citit si am auzit multi duhovnici chiar din cei cunoscuti ca nu vor sluji dupa acele moliftelnice si Biblii facute cu binecuvantarea Prea.Sfi.Bartolomeu Anania...acestea sunt editii ecumeniste.
Am o intrebare pentru tine,ca teolog ortodox ce esti.Stii ca in moliftelnicul mai vechi nu sunt sigur anul,cred prin 1974 este acolo slujba botezului(nu ca azi a mirungerii),trecerii de la catolici la ortodocsi care zice asa:"Te lepezi de Papa si de toate ratacirile lui?Ma lepad!
Ei ce zici?De ce s-a scos azi din moliftelnic acesta si multe altele?Iti raspund eu,ca sa nu deranjam celelalte confesiuni ...Dumnezeu sa te lumineze!
Reply With Quote
|
Casar, este o neintelegere la mijloc. Cand am zis eu ca la catolici totul e bine si frumos? Nu au dreptate cu papa si exista multe rataciri la ei. Esti multumit?
Dar de aici pana a spune ca ei sunt damnati si ca euharistia lor e buna de dat la caini --- este o 'mica' diferenta.
Si eu am un molitvelnic vechi, in orice caz inainte de 2000. Si acolo scrie ce zici tu. Insa si acolo slujba de primire se face cu mirungere, nu cu botez. Si la multi ortodocsi, de sute de ani, s eface primirea asa, sau chiar numai cu lepadare si crez (la rusi de ex.). Numai la grecii din anii 70 INCOACE se face cu boitez, in Grecia.
Eu raman cu episcopii. Sunt ortodoxa.