View Single Post
Vechi 12.05.2009, 17:39:57
emanuel2007
Guest

Implicit

tot la par dionisie :

" Care sunt limitele ascultării de episcop? Părintele acesta zice că „știu că nu poate fi ascultare în minciună, ci întru ade­văr”. Deci „amestecul dintre adevăr și minciună nu este adevăr, ci minciună.”
Vrea un sfat duhovnicesc în problema asta, pentru că o să fie o problemă mai încolo, mai târziu.
- Da, mai târziu problema o să fie chiar mai severă. Eu m-am bucurat și mă bucur de ideile lui pogorâte fățiș de la harul Sfântului Duh cu înțelepciunea asta. Vasăzică, cunoaște destul de clar greșeala mitropoli­tului, destul de clar cunoaște haosul și prăpastia care ame­nință Ortodoxia cu ecumenismul. Să țină așa după cum ideile lui cele dumnezeiești s-au pogorât peste sufletul lui și el va birui. Că el e om deștept, vezi cum spune? „Ce rost are acuma să-l ascult pe mitropolit când el calcă pe alte prăpăstii?” Deoarece învățătura lui cu „subtilitate” se în­dreaptă în alte direcții, nu la Părinții ortodocși, nu la hotă­rârea celor șapte Sfinte Soboare.
Dacă am rămas fără hotărârea celor șapte Sfinte So­boare, ce-am făcut? Desăvârșit am rămas prăpădiți, s-a terminat fără cele șapte Sfinte Soboare. Dar a știut Dumnezeu că o să urmeze neînțelegere și necredință și la toate Sfintele Soboare s-au făcut minuni dumnezeiești, după cum a fost cea a Sfântului Spiridon, cu cărămida, la Soborul întâi din Niceea, ca să închidă gura „deștepților”[…] "
Reply With Quote