" Daca asi fi directorul facultatii te-as exmatricula pentru ceea ce zici tu aici! "
sincer si eu as face la fel ; ce sa caute in fac de teologie ortodoxa un om care nu crede ortodox ? ori te convertesti la ortodoxie , ori parasesti facultatea si te duci la o facultate in functie de convingerile tale ... ortodoxia nu este dupa mayendorf sau dupa corneanu sau stiu io cine altu ; ortodoxia este dupa sinoadele ecumenice si dupa sf apostoli ... asa se fundamenteaza ortodxia ... nu se poate aduce argumente de genu : uite mayendorf a spus impotriva sinoadelor ecumenice dar el este mai milostiv deci ii dau lui dreptate impotriva sinoadelor ... asta e un mod sectar de a gandi ... sinoadele sunt infailibile , nu se pot incalca nici cu o litera , pe and mayendoirf poate sa infiinteze si o mie de religii , ce treaba am eu cu el ? papa nu a fost un reformator ? si unde a ajuns ? luther la fel ! calvin la fel ! arei la fel ! si toti ceilalti eretici la fel ! unde au ajuns ei ? in afara bisericii ... cine i-a scos afara ? nu sinoadele ecumenice ? arie nu era preot ? ba da ... papa nu era patriarh ? ba da ! si la ce bun ? daca au cazut in erezii ? la nimic ... deci ortodixa merge dupa alta linie , dupa linia trasata de apostoli si sinoadele ecumenice ; ea nu tine cont de ce zic teologii ; teologii pot avea ce pareri vor ei , insa consecintele pot uneori dezastruoase pentru ei ...
|