" Deci sunt de acord, teologia academica nu te sfinteste neaparat, dar te poate ajuta sa mergi pe calea mantuirii si a sfinteniei, daca incerci sa o si traiesti. Cel putin eu in speranta asta am studiat-o, pentru ca aveam deja alta dilpoma cu care imi castigam viata cand am inceput. Nu cred, deci, ca este bine sa punem teologii intr-un colt, si traitorii intr-altul.
"
depinde ce teologie traiesti , ca poti trai si o teologie catolica , sectara sau demonica ... teologia nu mantuieste ; au fost mii de sfintii care aveau atata simplitate ca nici nu stiau sa citeasca de pe cartile de rugaciune si s-au mantuit spunand rugaciunea lui Iisus ; era un sfant care se ruga in chilia lui , care era langa mare , si zicea : " sfanta vinere fa sa sara pe geam la mine in chilie un peste din mare " si se facea cum cerea el ... da oare sf vinere exista in calendar ? nu exista ! insa credinta lui simpla facea minuni ... hi hi hi ... credinta lucratoare imbinata cu pocainta mantuieste si nicidecum nu ai nevoie de teologie la mantuire ... teologia pe cei mai multi ii ingamfa si le dauneaza la mantuire ; la cei mai multi teologi din astia cu diplome teologia lor ii face sa se mandreasca in desert ...
|