View Single Post
Vechi 12.05.2009, 13:26:51
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de caesar Vezi mesajul
Am vazut ca i terminat teologie ...ortodoxa,dupa ceea ce spui nu cred asta,ori poate acum asta se invata in facultatile de teologie din Romania...adica,nu numai ortodoxia detine adevarul mai au si altii adevar,iar daca nu au ,nu-i nimic,inchidem noi (ecumenistii)ochii si ii primim si pe ei (celelate confesiuni)ca si pacatosi,nu ii aratam cu degetul facand iubire de aproapele dupa cum ne invata Mantuitorul.Bazic cam asta e doctrina ecumenista...Ceea ce spui tu in acest mesaj e pentru mine revoltator,prin afirmatiile pe care le faci renegi toti marii duhovnici si sfinti care sau pronuntat si inca se pronunta impotriva acestei otravi ecumenismul care este "panerezia secolului"Daca asi fi directorul facultatii te-as exmatricula pentru ceea ce zici tu aici!Pai cum adica ,ce avem noi in ortodoxie de completat de la altii?Nimic! Ce au catolicii in plus peste noi,ma refer dogmatic,si nu avem noi?Nimic!Ce este catolicismul?Un stat autonom,cum steag ,armata,moneda,administatie,proprie!!!!Unde mai are loc Dumnezeu acolo?Pentru mine va ramane o enigma cum absolventi de teologie ortodoxa pot vorbi asa ,sau pot sa se rataceasca in asa masura ca un novice in ale teologiei?!?
Este jenant si revoltator,oricum antiecumenistii asa cum ii numesti tu,sunt adevaratii ortodocsi,iar in fruntea lor sunt mari sfinti duhovnici care inca mai traiesc!
Am scris aceste lucruri nu din ura pe tine sau pe celelalte confesiuni,nu,doar vreau sa va lumineze bunul Dumnezeu si sa va intoarceti de la ratacirea voastra pana nu e prea tarziu!Si pe catolicii ii asteptam sa se intoarca de unde sau rupt de buna voie,de biserica mama Ortodoxia!
Dumnezeu sa ne ierte pe toti !
Caesar, am spus de mai multe ori aici si in alte locuri tot ce ar putea constitui un raspuns la intrebarile tale.
Daca te uitai bine vedeai ca nu am studiat teologia in Romania, ci la institutul teologic ortodox de la Paris St Serge. Poti sa zici ca e intunecat de occident, dar asta e situatia. Este un instuitut ortodox de prestigiu. Acolo au studiat si chiar au predat si unii actuali episcopi romani. Este un institut infiintat de rusii albi in 1925.

Nici eu nu am nimic cu tine personal, nici cu emanuel, nici cu razvan si cu ceilalti antiecumenisti de pe forum. Doar ca ma intristeaza gandirea voatsra si mi se pare inversunata, judecatoare, necrestina, plina de intarjire, chiar daca acum zici altfel. Mie personal mi se pare revoltator cum ganditi VOI.

N-o sa ajungem sa fim de acord.. Sa ne rugam deci unii pt altii sa le lumineze Dumnezeu mintile si vom vedea la Judecata ce ne va zice Hristos. Eu sper sa ne ierte pe toti in ce am gresit.
Reply With Quote