Citat:
În prealabil postat de Anna
Da, se stie ca unei persoane frumoase fizic, in mod inconstient ii atribuim si alte calitati: inteligenta, bunatate. S-a facut si un experiment pe bebelusi care isi tin privirea mai mult timp pe persoanele frumoase. Eu cred ca asta vine din faptul ca noi cautam atributele lui Dumnezeu, care este si Frumusetea absoluta. Si de aceea asociem frumusetea cu bunatatea si inteligenta.
Citatul pe care l-ai dat cred ca se refera la Mantuitorul in Patimile Sale.
|
Nu prea cred ca in societatea laica se asociaza frumusetea cu inteligenta,ci mai degraba invers.Cred ca ai auzit si tu diferitele expresii in acest sens si,din pacate,multe se cam adeveresc.Sau poate ca ai observat la scoala,cele mai neingrijite "aparent",ma refer la impopotonarea cu macjiaj,sau cele care sunt mai simple din punct de vedere fizic,sunt si cele mai inteligente,caci mai sunt si exemple viceversa,asta este altceva.Oricum,frumusetea o putem percepe,ca si oameni,mult mai intens,prin simtire.Poti privi o persoana in infatisare,poti schimba cateva vorbe intru edificare,apoi poti sa o simti cat pentru toate aceste ipostaze si-ti dai seama cat de frumoasa este acea persoana.Frumusetea este,oricum,relativa,este vazuta prin ochii celui care o percepe in fel si chip.Frumusetea este apreciata prin vaz,si nu edificata de la sine,insa persistenta acesteia este reprezentata de personalitate.Aproape intotdeauna ne va atrage mai cu precadere personalitatea cuiva in detrimentul frumusetii...sau,poate ca sunt eu subiectiva,in societatea noastra conteaza "cum arati".Eu cred insa,ca,conteaza foarte mult si cum prezinti aceasta aratare,adica,ce fel de om esti,fiindca la aceasta se rezuma,in definitiv,deciziile pe care le ei si care,uneori are legatura cu ceilalti.Eu nu sunt o persoana frumoasa,dar nu pot spune ca am trait cu complexe in acest sens,chiar daca,ca-n viata oricerei fete,mai ales,trebuie sa existe si diferite tertipuri de prezentare si ingrijire.Mi-am asociat,aproape instantaneu,personalitatea cu infatisarea,mentalitatea cu personalitatea,si toate acestea m-au facut sa ma simt un om absolut normal,cu oarece incredere si demnitate de sine,cu defecte si deziluzii...cu tot ce este,nimic mai mult decat un om.Prea ne complicam cu acest aspect fizic,in acelasi timp in care traim fiecare aceleasi dezamagiri si bucurii.