Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut
Stim bine ca Dumnezeu ne iarta orice daca de pocaim sincer. Si ne iarta iarasi si iarasi, pana ce reusim, cu ajutorul Lui, sa ne dezpatimim.
Citeam undeva ca pacatele sunt sterse, insa de-a lungul vietii vom fi pedepsiti intr-un fel sau altul pentru greselile noastre. Asa este?
La fel se poate pune problema pentru urmasii nostri: vor fi ei pedepsiti pentru pacatele noastre, chiar daca ne-au fost iertate?
|
In Biblie Mantuitorul ne spune ca pacatele spovedite si daca este tinut canonul respctiv( aici canon trebuie inteles in sensul de pocainta, regret amarnic pentru ceea ce am facut) vin iertate, nu se rasfrang asupra urmasilor nostri.
Referinte si scurt rezumat:
[COLOR=blue]Faptele Apostolilor 13:38[/COLOR] spun că “Să știți dar, fraților, că în El vi se vestește iertarea pacatelor.”
Ce este iertarea pacatelor?
Biblia ne spune ca toți avem nevoie de iertare din partea lui Dumnezeu. Pentru că toți am săvârșit păcate. În cartea
[COLOR=blue]Eclesiastul 7:20[/COLOR] se spune că “pe pământ nu este nici un om fără prihană, care să facă binele fără să păcătuiască”.
[COLOR=blue]Epistola întâi a lui Ioan 1:8[/COLOR] spune de asemenea că “dăcă zicem că n-avem păcat, ne înșelăm singuri, și adevărul nu este în noi”. Toate păcatele sunt la urma urmei un act de răzvrătire împotriva lui Dumnezeu (
[COLOR=blue]Psalmul 51:4[/COLOR]). Astfel, este clar că avem nevoie disperată de iertare din partea lui Dumnezeu. Dacă păcatele noastre nu sunt iertate, atunci vom petrece eternitatea suferind consecințele acestora (
[COLOR=blue]Matei [/COLOR][COLOR=blue]25:46; Ioan 3:36[/COLOR]).
Iertarea – Cum s-ar putea obține?
Din fericire, Dumnezeu este iubitor și plin de îndurare – nerăbdător să ne ierte păcatele!
[COLOR=blue]2 Petru 3:9[/COLOR] ne spune că “…El... are o îndelungă răbdare pentru voi, și dorește ca nici unul să nu piară, ci toți să vină la pocăință” Dumnezeu dorește să ne ierte, de aceea a și creat posibilitatea ca să fim iertați.
Singura pedeapsă pentru păcatele noastre este moartea. Prima parte din
[COLOR=blue]Romani 6:23[/COLOR] spune că “plata păcatului este moartea…” Moartea eternă este consecința păcatelor noastre. Dumnezeu, în planul Său perfect, s-a făcut o ființă umană – Iisus Hristos ([COLOR=blue]
Ioan 1:1,14[/COLOR]). Iisus a murit pe cruce, luând asupra Lui toată pedeapsa pe care noi o meritam - moartea. 2
[COLOR=blue]Corinteni 5:21[/COLOR] ne învață că “Pe Cel ce n-a cunoscut nici un păcat, El L-a făcut păcat pentru noi, ca noi să fim neprihănirea lui Dumnezeu în El.” Iisus a murit pe cruce, luând astfel asupra Lui toată pedeapsa pe care noi o meritam! Moartea lui Iisus a adus iertarea păcatelor pentru întreaga omenire.
[COLOR=blue]1 Ioan 2:2[/COLOR] proclamă: “El este jertfa de ispășire pentru păcatele noastre; și nu numai pentru ale noastre, ci pentru ale întregii lumi.” Iisus a înviat din morți, proclamând astfel biruința Sa asupra păcatului și a morții (
[COLOR=blue]1 Corinteni 15:1-28[/COLOR]). Slavă lui Dumnezeu, căci prin moartea și învierea lui Iisus Hristos, a doua parte a versetului din [COLOR=blue]
Romani 6:23[/COLOR] este un adevăr, și anume că “…darul fără plată al lui Dumnezeu este viața veșnică în Iisus Hristos, Domnul nostru.”
Vrei tu ca păcatele tale să fie iertate? Te mai apasă încă sentimentul de vinovăție că nu pare să poți merge mai departe? Iertarea păcatelor tale este posibilă dăcă îți pui credința în Iisus Hristos ca Mântuitor personal. [COLOR=blue]
Efeseni 1:7[/COLOR] spune: “În El avem răscumpărarea, prin sângele Lui iertarea păcatelor, după bogățiile harului Său”. Iisus a plătit datoria noastră, astfel ca noi să putem fi iertați. Tot ce trebuie să faci este să Îi ceri lui Dumnezeu sa te ierte prin Iisus, crezând că Iisus a murit pentru a plăti pentru iertarea ta – și Dumnezeu te va ierta! [COLOR=blue]
Ioan 3:16-17[/COLOR] conține acest mesaj minunat: “Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, ca oricine crede în El, să nu piară, ci să aibă viață veșnică. Într-adevăr, Dumnezeu n-a trimis pe Fiul Său în lume ca să judece lumea, ci ca lumea să fie mântuită prin El.”
Iertarea – este chiar atât de ușor să fie primita?
Da, este chiar atât de ușor!
Nu poți câștiga cu ceva iertarea din partea lui Dumnezeu. Nu poți să plătești cu ceva ca să capeți iertarea de la Dumnezeu. O poți numai primi, prin credință, prin harul și îndurarea lui Dumnezeu. Dacă dorești să Îl accepți pe Iisus Hristos ca Mântuitor personal și astfel să primești iertarea de la Dumnezeu, am gasit odata o rugăciune simplă care te va ajuta insa totuși este important de stiut faptul ca rostirea acestei rugăciuni sau a oricărei alte rugăciuni
nu te va mântui. [COLOR=blue]Numai credința[/COLOR] în Hristos te poate mântui de păcate. Această rugăciune este numai o modalitate de a îți exprima către Dumnezeu credința ta în El și de a-I mulțumi pentru că ți-a dăruit mântuirea.
Aici este rugaciunea mentionata mai sus:
[COLOR=purple]
"Doamne, știu că am păcătuit împotriva Ta și că merit pedeapsa. Însă Iisus Hristos a luat pedeapsa pe care o meritam eu astfel ca eu să pot fi mântuit prin credința în El. Mă întorc acum de la păcatele mele și îmi pun întreaga mea credință în Tine pentru mântuire. Îți mulțumesc pentru harul tău minunat și pentru iertarea de păcate! Amin!"
[/COLOR]
Problema este cu pacate "uitate" (nespovedite prin uitare/sau chiar in mod intentionat)sau totusi spovedite fara destula pocainta si parere de rau, cu acest tip de pacate problema este alta.
Canoanele neimplnite - este un alt aspect.
Pacatele de moarte - astea din nou sint o alta categorie de pacate care nu vin iertate(referinta la cele impotriva Duhului Sfant).
Si ca o concluzie la putinul spus aici despre acest topic:
[COLOR=purple]Fiindcă plata păcatului este moartea: dar darul fără plată al lui Dumnezeu este viața veșnica în Iisus Hristos, Domnul nostru.
[/COLOR]
[COLOR=blue]Romani 6:23[/COLOR]
Deci mare atentie!