View Single Post
Vechi 10.05.2009, 00:05:43
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Litanu Vezi mesajul
Totusi, ma simt dator sa va informez cate ceva despre cel pe care-l venerati prin faptul ca-i pomeniti cat se poate de des "invataturile". Este vorba despre D.M. Canright, unul dintre autorii dvs. preferati. Era un om cu multe calitati intelectuale si oratorice. Dar i s-au urcat la cap. I se parea ca mesajele adventistilor sunt cam incomode (asa si este) si nu-si poate etala calitatile in prezentarea lor. Omul acesta a fost un oscilant, toata viata lui. In final, a luat decizia de a parasi pentru totdeauna biserica adventista (unde s-a consacrat si a fost recunoscut ca o valoare). A fost decizia lui. A trecut la o alta confesiune religioasa. De atunci, ocupatia lui de baza a fost cea de "mahalagiu". Nu se mai ocupa de lucruri cu adevarat spirituale. Avea o pasiune in a lovi in adventisti si Ellen White. A fost alegerea lui. A intrat intr-o cadere din care nu s-a mai intors. Mai tarziu, a regretat tot raul pe care-l facuse, dar se pare ca era prea tarziu.

De ce nu postati articole si cu scrierile laudative la adresa Ellenei White, scrise de acelasi D.M. Canright? Va sugerez cateva scrieri, de acest gen:
"Catre cei ce se afla in castelul indoielii" (1885), in care lauda lucrarile inspirate ale Ellenei White, sau
"O discutie deschisa cu murmuratorii" (1887) in care spunea: "O cunosc pe Ellen White ca pe o femeie modesta, umila, nobila si cu inima buna".

Am o nedumerire: de ce se umbla cu atatea minciuni la adresa Ellenei White si a adventistilor? Ellen White a facut unele greseli (nu cele despre care se scrie - acelea sunt minciuni). Adventistii fac greseli. De ce nu vorbiti despre greselile lor reale, daca tot vreti sa vorbiti de rau?

Cred ca sunteti departe de a lamuri prin cele cateva afimratii facute, problema adventistilor cu "D.M. Canright".

In orice caz, dupa parerea mea disputele pro si contra E.G.White nu stiu cat au sens, mai utile ar fi cele despre problemele de ordin teologic ale adventistilor vs. evanghelisti sa zicem, desi nici asa nu cred ca s-ar ajunge la vreun rezultat decat in cazuri particulare.