Citat:
În prealabil postat de s_snape
Hmmm....foarte interesant. Sa nu pacatuiesti nici cu gandul. Dar, chiar crezi ca oamenii sunt capabili sa-si controleze gandurile? Unii nici ce vorbesc nu pot controla, sa nu mai vorbim de ce gandesc. De exemplu vede un tip o fata inmbracata sexy pe strada care-i face cu ochiul...la ce se gandeste oare tip-ul? La prietena credincioasa care-l astepta acasa? Nu prea cred..
|
Gandurile nu pot fi oprite. Insa omul nu poate nimic de unul singur: el trebuie doar sa vrea si atunci harul Domnului il ajuta in lupta cu pacatul.
Eu am observat un lucru ciudat, ca ai adus vorba de ispitele bombele sexy care se etaleaza in public. De fiecare data, fara exceptie, cand este sa vina ispita, mai intai o vezi cu coada ochiului, involuntar. Atunci stii instantaneu despre ce e vorba si in milisecunda urmatoare alegi: continui sa te uiti sau iti muti privirea. Sau se intampa - de obicei - ca sa-i intelegei prezenta, dar imaginea fiind intr-un mod straniu de fiecare data obturata partial de un obiec, de alte persoane, de o masina mergand samd. Si ai timp iarasi sa alegi daca vrei sa te delectezi cu peisajul sau nu.
Rar se intampla sa o vezi in toata splendoarea - si vorbesc de intamplarile cotidiene, nu de plaja de la mare. Atunci iarasi ai de ales: o contemplezi, imediat o doresti sau o consideri o fata frumoasa, atragatoare si atat. Slava Domnului ca e frumoasa si treci mai departe, mutandu-ti gandul marsav la altceva, inainte de a se dezvolta in imaginatie... :)