View Single Post
Vechi 09.05.2009, 10:22:47
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
Sunt de acord cu Anna, Coralina, Andrei25 (parerea lui despre femei ma emotioneaza! bravo mamei lui!). Cred ca barbatul este guvernat de instincte si orgoliu (cel putin, majoritatea barbatilor pe care ii cunosc sunt f orgoliosi!), iar femeia de iubire si sacrificiu!
Sentimentele sunt reper subiectiv, spui. Dar daca el spune "nu te mai iubesc", relatia este inca una curata?? Adica Taina casatoriei mentine iubirea curata desi el este stapanit de patimi sau nu o iubeste sau o dispretuieste..etc..
Si ce constrangere biologica sa creeze? Eu inca sper ca nu suntem chiar asa de animale si avem libertatea de a alege sa stapanim impulsurile. Eu zic ca este chiar usor.. dar sunt femeie, nu stiu..
Si spun si eu ca Andrei ca femeile iubesc mai mult. Doar cate prietene am avut care mi-au plans in brate!! Multe! Sau cate femei cunoscut care au indurat mojicii, jigniri si umilinte. Dar inca nu am vazut barbatul care sa planga sau care sa indure tacut umilinte.
Anna 21, eu cred ca totiusi generalizezi cand vorbesti despre femei si barbati asa.
Eu stiu si cupluri unde femeia il face pe barbat sa sufere, nu stie daca vrea sa ramana cu el sau nu de ani de zile, cand toata lumea rasuflase usurata ca se hotarase iar se razgandeste.. Este un baiat foarte bun, credincios, devotat si iubitor. Nici ea nu face asta din cruzime, ci din cate inteleg eu din cauza problemelor sufletesti pe care le are.
Numai un exemplu.

Bineinteles ca vorbim influentati de experienta noastra proprie, din ce am vazut in familie (se spune ca daca nu faci un demars de constientizare risti sa reproduci cuplul parental, sa 'te casatoresti' cu tatal tau, simbolic vorbind)
In cuplul meu nu e asa. Sotul meu e foarte iubitor si chiar daca se supara si i se intampa sa fie orgolios sau sa ma raneasca isi cere intotdeauna iertare.
Cred ca e unul din cele mai imoportante lucruri intr-un cuplu, asta si cm zicea Anna parca, sa nu se intrerupa comunicarea. sa nu ramana nici unul cu suparari inghitite si resentimente. mai bine o cearta buna si dupa furtuna soare, decat nori tot timpul.

"Sentimentele sunt reper subiectiv, spui. Dar daca el spune "nu te mai iubesc", relatia este inca una curata?? Adica Taina casatoriei mentine iubirea curata desi el este stapanit de patimi sau nu o iubeste sau o dispretuieste..etc.."

Asta e o intrebare tare grava.. Taina casatoriei ramane curata si daca iubirea nu este curata. Numai ca e mult mai greu de trait, cred. Este o cruce greu de purtat.
Si daca situatia devine chiar invivabila, daca unul il desconsidera pe celalalt ca persoana, il bate, il injura, face rau copiilor, atunci nici taina casatoriei se poate spune ca nu prea mai exista intre cei doi.. Dar asta este alta problema si nu cea discutata aici.
Reply With Quote