Pur si simplu lucrezi, dar cu gandul acolo, asa incat sa nu mai observi ce e in jurul tau. Si iti pui tie insati intrebari despre tema data- dar grele sa fie, nu asa, ca sa ajungi gandesti doar despre subiectul respectiv. Ceva curiozitate, logica, putere de concentrare- daca nu le ai, le poti exersa, dar e mai greu la inceput.
Am patit si eu, aveam de scris o lucrare de diploma, adunasem prea multe date si nu-mi venea sa le sintetizez. Am lasat pe ultima clipa si nu mi-a fost deloc usor- pentru ca pana la urma tot faci treaba, dar nu mai dormi.
Mi-a mai prins bine in facultate sa invat in aceeasi camera cu prietena mea: era atmosfera de studiu intens, nu imi permiteam sa ma misc prea mult- nici pentru apa sau mancare, sa nu o deranjez. Probabil si ea facea la fel. Uitam si de somn, pana pe la 3 noaptea. Vreau sa spun ca vazand pe altcineva cu adevarat concentrat, parca te rusinai si tu si treceai la treaba. Din pacate, in biblioteca e cam multa frunzareala de carte si foiala- parerea mea.
|