Subiect: invatat
View Single Post
Vechi 08.05.2009, 21:12:05
ory ory is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2006
Locație: Galați
Religia: Ortodox
Implicit

Anna,in primul rand,aduna-te!!!Poate ca ai observa ca in perioada iernii te simti oarecum mai ordonat si mai activ dpdv psihologic,in asimilarea informatiilor si realizarea tezelor.Acum insa,primavara,te simti razvratit,confuz,parca nu ai rabdare sa le mai faci,chiar daca ele sunt aceleasi,doar atitudinea noastra nerabdatoare si delasatoare.Primavara este oarecum vinovata prin astenia si chimbarile ei la nivel energetic,care ne influienteaza.Am observat si la mine acestea,in priviinta multor lucruri,chiar si a invatatului.
Trebuie sa-ti faci ordine in minte,sa-ti calculezi prioritatile,sa faci un tabel cu cele care necesita o atentie mai accentuata.Practic,invatatul trebuie sa se realizeze pasnic si impunandu-ti logica celor ce trebuiesc retinute,cu logica faci mult mai mult decat cu toceala si are o durata mult mai mare de retinere.Apoi,daca ai mult de scris,nu trebuie decat sa iti faci curaj ca sa patrunzi odata si-odata in lumea "lucrarilor",dupa aceia merg struna,este greu doar sa te apuci...amanand la infinit "inevitabilul"
Cel putin,mie asa mi se intampla atunci cand aveam multe teze si lucrari de dat,si crede-ma,eu sunt genul apucata,superemotionata,super agitata si-mi complic situatia mai mult decat se arata aceasta,doar prin panica pe care mi-o creez singura.
Mai faci si o rugaciunica printre randuri,asa ca sa-ti limpezesti gandurile,apoi mergi mai departe pe traseul acesta "putin greu",dar care presupune multa satisfactie si in timpul implinirii acestora,si net superioara dupa aceasta...chiar daca traim intr-o societate de "manele,silicoane si infractori liberi".Sa nu uitam ca studiul,nu doar iti pregateste viitorul,dar iti da incredere in tine insati,iti da un plus personalitatii si astfel poti lua deciziile mai pe masura care te defineste,decizii benefice,fiindca astfel te dezvolti benefic.
Spor la treaba!!!...ne revedem dupa "calvarul acestora",ca sa-ti fie mai usor sa o raresti cu forumul,din lipsa de timp,fa-ti un program special pentru forum,apoi pentru celelalte si-ai sa vezi ca te organizezi fara probleme.
Ce-ai face sa mai ai si copii si sot,si curatenie,mancare,tipete...etc!!!???