View Single Post
Vechi 08.05.2009, 20:41:37
Anna Anna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.04.2006
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
Postul, abstinenta sunt pentru Dumnezeu spui. Aici am eu unele indoieli. Nu stiu daca si nu cred ca Dumnezeu cere/ a cerut oamenilor renuntari.
Si daca i-a creat asa si nu altfel, a avut EL un plan.
Postul nu este o renuntare numai, este o renuntare pentru un castig mai mare, o reducere a dimensiunii lumesti pentro o deschidere mai mare spre dimensiunea duhovniceasca. Inchizi sau reduci dimensiunea lumeasca spre a te concentra mai mult spre Dumnezeu. De exemplu sa zicem ca stai cu cineva la masa. Daca numai te indopi, nici nu-ti ridici privirea si nu te gandesti decat la mancare cum o sa poti sa comunici cu interlocutorul, sa-l vezi sau sa-l asculti, sa discuti ceva? Dar daca iei o imbucatura, apoi faci o pauza, mananci mai incet sau moderat...e altceva nu?
E vorba doar de deschiderea spre Dumnezeu. Si Hristos vorbeste despre asta dupa ce posteste 40 de zile si este ispitit "Nu numai cu paine se hraneste omul ci cu tot cuvantul Domnului" Postul este o astfel de afirmatie: "Nu ma hranesc numai cu paine ci si cu Dumnezeu". La fel e si cu toate cele lumesti, cand renunti la ele, dar nu oricum, ci pentru Dumnezeu.
Reply With Quote