View Single Post
Vechi 06.05.2009, 17:56:39
mihailt mihailt is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2008
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Dom-le saracu reporter Razvan Chiruta e posedat,poftiti ce articol a scris in Catavencu acum cateva luni,de a aparut acum de curand.
Un prieten de al sau a vrut sa ii faca un bine sa il duca la moliftele Sfantului Vasile cel Mare dar s-a speriat si a fugit:
http://www.catavencu.ro/noaptea_diav...uiti-7383.html
"M-am dus la schitul posedaților de la Călugăreni fără să știu unde merg, de fapt. Mai era doar o zi pînă la Anul Nou și n-aveam de gînd să stau acasă, așa că am întrebat în stînga și în dreapta după o combinație de ultimă oră. Mă trezisem prea tîrziu. Toți prietenii aveau planurile deja făcute, sarmalele gata înfoliate și șampania pusă la rece.

Doar Radu pleca la drum singur. M-am oferit imediat să-l însoțesc, convins că mergem să trîntim un foc de tabără pe cîmpia unde a luptat Mihai Viteazu.

Aveam să aflu curînd că prietenul meu plănuise, de fapt, să viziteze locașul îndrăciților din Suceava, atras de slujba de exorcizare care prin tradiție se ține în prima noapte din an, cea a Sfîntului Vasile.
.
.
.
.
.
.

A doua zi plec de la schitul Călugăreni. Radu mai rămîne, dar eu vreau să plec din nebunia asta. Mă duc în grabă la femeie, îi cer buletinul, îi zic că a apărut o urgență. Mă tem că nu va crede și nu am un plan B. Dar ea mă crede și vine cu buletinul. Îl smulg, fug în cameră, pun mîna pe rucsac și dau să ies. "Unde fugi, frate?", mi se așează în față studentul din București. Mă duc, plec, am să vin altădată, promit. "Nu pleca, frate, Diavolul te trage, nu o să mai vii, profită acum să scapi, nu pleca". Îl izbesc într-o parte, sar pe lîngă el și ies pe poarta schitului. Pe lîngă mine, în exact același timp, intră preotul Daniil Horga, pregătit pentru slujba de exorcizare. Am o mică ezitare, dau să mă întorc. Dar nu, trebuie să ajung în oraș cît mai repede, să prind trenul.

V

După cinci zile, mă întîlnesc cu Radu. Îl întreb ce-au spus ceilalți de fuga mea neașteptată. "Are mulți draci în el, care l-au tras de aici", au decretat unanim. O fi. Numai că eu la schitul ăla nu mă mai întorc niciodată.
"
Recunoaste chiar fratia sa aceasta.