Citat:
În prealabil postat de ClaudiuT
Fani71, pot sa afirm si cu argumente bine intemeiate ca detinem adevarul. Tu ai precizat si bine ai facut caci Hristos zice: "Eu sunt calea, adevarul si viata". In F.A cunosti cand Saul prigonea Biserica si pe cand bineinteles ca nu credea in invierea Mantuitorului, a plecat in drum spre Damasc spre unde credea ca se ascuns apostolii cu trupul lui Iisus, pe drum i-a aparut Hristos, spunandu-i : "Saule, Saule, de ce ma prigonesti?". Dupa cum am precizat mai sus, si dupa cum reiese si din textul sacru, Saul nu avea nici o treaba cu Hristos, pentru ca nici nu credea in El ci cu biserica pe care o pustia. Iata ca aici e data cand Hristos se indentifica cu Biserica. Din acest motiv afirm ca Biserica detine adevarul, si Hristos se identifica ca fiind Biserica (vezi si Efeseni 1: 22-23). Asadar Biserica si Adevarul nu sunt doua sfere despartite, ci care se afla prin fiinta lor impreuna.
Intruparea adevarului este numita si Chenoza, care este deja alt aspect deosebit si unic in teologia noastra. Imi amintesc o rima a lui Sandu Tudor scrisa inainte de articolul despre adevar ... nu mai retin incer sa parafrezez: "adevarul poate fi luat, furat sau talharit, dar nu e mantuitor decat daca e intrupat" ceva in genul asta.
Imi face placere mare sa vorbesc cu tine
Cu apreciere,
Har si Pace de la Domnul!
|
Cred ca nu are rost sa ne contrazicem doar pentru un cuvant, pentru ca am impresia ca vrem sa spunem acelasi lucru, daca te inteleg bine. Adevarul este intrupat si salasluieste printre noi. Eu ziceam ca nu il putem 'detine', pentru ca nici pe Hristos nu il 'detinem', ci ne impartasim cu El.
Apreciez mult postarile tale, - probabil din cauza ca suntem implantati de aceeasi conspiratie masonica :-))