View Single Post
Vechi 04.05.2009, 09:25:26
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
In afara de explicatia cu Sfantul Duh, cred ca ar mai fi una, legata de ea:

Imparatia lui Dumnezeu, ne spune Hristos, este deja printre noi, si in acelasi timp va fi aici cu putere, deplin, abia la a doua venire a lui Hristos. Este o antinomie sau un paradox, ca mai totul in crestinism.
Imparatia lui Dumnezeu este comuniunea cu El.
Noi prin botez si sfintele taine suntem deja cu EL, dar asta este ca o samanta pe care mai trebuie sa o si udam ca sa creasca. Trebuie sa 'colaboram' cu Dumnezeu.

Cand cerem sa vina Imparatia, cerem ca Imparatia, care este deja prezenta, sa ni se reveleze; sa fie 'activa' in noi, mai ales; sa creasca planta. Sa ne dea adica Dumnezeu apa cu care sa udam planta, pentru ca de udat si noi trebuie sa o udam.

Cerem sa deschida Dumnezeu usa la care bate ('Eu stau la usa si bat').

Asta a fost un raspuns habarnist! :-)
Imparatia lui Dumnezeu din inimi este Duhul Sfant care Se salasluieste in inimile sfintilor. Imparatia din viata viitoare este tot o viata in Duhul Sfant.

Prin Taine, noi avem acces la harul lui Dumnezeu, dar El nu intra in camara decat daca este curata, purificata, sfanta. Asta e diferenta dintre sfinti si ceilalti crestini, ei avandu-L pe Hristos in inima, pe cand ceilalti sunt inca in cautarea Lui, in drumul spre desavarsire.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote