View Single Post
Vechi 01.05.2009, 15:26:11
laraG laraG is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.10.2008
Locație: timisoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
Alin, multumesc mult ca mi-ai raspuns!

Chiar despre muzica clasica ma intreb.. asta ascult, dar unele compozitii, ca Recviemul lui Mozart, ma pun pe ganduri: ce mesaj imi transmite? Ce stia Mozart despre patimile lui Hristos? A fost el luminat de duh sa compuna ceva spre folosul crestinilor sau e o doar amagire sofisticata...etc..
Cand citeam ca ascultarea muzicii rock este slujire la idoli.. intelegeam de ce. Dar cand ma gandesc la muzica clasica.. mi-e greu inca sa accept aceasta idee. Bach, Mozart, Handel, Beethoven.. au slujit idolilor chiar cand au compus muzica religioasa??. Greu este sa iei toate lucrurile si sa le cantaresti din nou daca sunt bune sau nu!!

Dar cred ca ai dreptate, doar muzica psaltica nu e vatamatoare..
Draga Anne, si eu m-am intrebat adesea daca muzica acestor giganti ai muzicii clasice si mai ales cea religioasa este inspirata de duhurile rele?Oare starea da inaltare sufleteasca traita in timpul audierii sa fie de fapt o prabusire in neant?! E greu, intradevar sa faci distinctie intre ce este sfant si profan.Eu una,nu ma pot pronunta.Nu sunt o cunoscatoare in materie de muzica, dar ce este placut auzului si imi da linistea dupa care ravnesc 24 de ore din 24,nu cred ca este o inselare.Si muzica psaltica si corul Madrigal si alte formatiuni de muzica bisericeasca imi sunt pe gusturile mele.