Subiect: sarutul
View Single Post
Vechi 30.04.2009, 18:53:54
Trandafir_Alb's Avatar
Trandafir_Alb Trandafir_Alb is offline
Senior Member

Data înregistrării: 19.04.2009
Locație: Timisoara
Religia: Catolic
Implicit

"Da, sărutul e păcat când nu este ce e rânduit de Dumnezeu să fie. El e manifestare a iubirii binecuvântate de Dumnezeu și nu mijloc de plăcere și provocare a poftei trupești. Sărutul are multe forme și multe semnificații și este de o intimitate și frumusețe amețitoare. Abia când ne apropiem buzele de icoana Domnului știind pe Cine sărutăm, începem să înțelegem taina sărutului! Orice sărut este sărutarea unei icoane a lui Dumnezeu! Orice chip de om e chipul lui Dumnezeu și sărutarea lui e sărut dat lui Dumnezeu, chiar dacă e sărutul lui Iuda!

Așadar, să fim corecți: sărutul nu e păcat, ci act liturgic, act de iubire în și cu Dumnezeu. Orice folosire a lui cu alt scop e păcat. De altfel știi și tu că păcat e numai ce nu e folosit conform rânduieli dumnezeiești care urmărește bucuria și fericirea omului, Tot ce aduce durere omului, cum spunea de curând un suflet drag, e păcat. Dacă sărutul e o poartă spre durere, trădare, folosire pătimașă, e păcat! Dacă sărutul tău e trăit de cel de lângă tine pătimaș, e păcat! Nu eu am rânduit astfel lucrurile și nu eu te voi întreba ce ai făcut cu buzele tale cât ai fost pe pământ!"
Maica Siluana