Citat:
Īn prealabil postat de ClaudiuT
Frati crestini, care este treaba cu slujbele astea foarte pe scurt?
Slujbele nu sunt decat o impletitura de rugaciune, cuvant de invatatura si cantari de lauda.
Aceste slujbe, au aparut ca o necesitate a primilor crestini si anume :
a. Dupa ce a murit si inviat Hristos,crestinii au simtit nevoia sa-L atinga si sa I se inchine.
b. Crestinii au simtit nevoia sa asculte Cuvantul lui Dumnezeu si asa a venit predica.
Asa ca nu va mai temeti de rugaciune, stati acolo pentru ce frumos spune un parinte "haideti in rai" adica in Biserica si mai spune : "cum vrei sa stai cu Dumnezeu o vesnicie in rai, daca tu uite, nu poti sta cateva ore" ..... asa ca iubitilor ne putem testa singuri. Cei care parasesc Biserica Ortodoxa ca-s prea lungi slujbele, inseamna ca nu cauta rugaciune si intalnire cu Hristos, ci doar se multumesc cu o scurta predica si cateva minute de rugaciune si mai mult de atat "habar n-au ca-s ortodoxi" cum spune iarasi pr. Arsenie Papacioc.
Har si pace de la Domnul
|
Mi-a placut mult postarea ta. Si eu sunt de parere ca Liturghia este Hristos. Acesta este modul desavarsit prin care Hristos se daruieste pe Sine, prin Euharistie. Prin/la Sfanta Liturghie! Slujbele au fost si sunt o asteptare...dar si o intalnire directa cu Hristos. Mie nu mi se par atat de lungi slujbele, pentru ca...daca ar fi sa privim cu ingaduinta "teologia" batranelor de prin biserica..care iti spun ridica-te daca cumva te vad ca sezi..(asta pentru ca noi nu avem scaune in biserica doar strani laterale) imi amintesc cuvantul unui sfant Filaret parca..care spunea asa: "Decat stand drept sa te gandesti la picioare, mai beni jos si cu gandul la Dumnezeu".
Nina, cred ca discutiile au depasit cu mult intrebarea ta dar fiind vorba tot de Liturghie..am simtit nevoia sa ii raspund lui ClaudiuT