Citat:
În prealabil postat de AmonAmarth
si atunci talharul de pe cruce tot prin "har ieftin" a fost mantuit?...dar cum numesti tu faptul ca Isus Fiul lui Dumnezeu sa intrupat in om si a venit sa moara pt pacatele tale si ale mele?..asta numesti tu "har ieftin"...intelegi gresit, chiar foarte gresit ca odata ce ai fost mantuit nu mai trebuie sa faci nimi...foarte adevarat e, credinta fara fapte e moart...
|
-Talharul de pe cruce nu a apucat nici macar sa fie botezat, desi Domnul Iisus Hristos spune ca "cine crede si se va boteza, va fi mantuit". Dar, Domnul Iisus Hristos a citit in inima lui si i-a vazut credinta. Daca ar fi fost iertat si dat jos de pe cruce, talharul ar fi avut un alt fel de viata. Credinta lui s-ar fi vazut in faptele sale.
- "Odata ce ai fost mantuit nu mai trebuie sa faci nimc"(spuneti dvs.). Vreau sa fac o corectura: o data ce stii ca esti mantuit, nu poti sa nu faci nimic. Credinta adevarata se vede in dragostea pentru Dumnezeu si pentru semeni. Iar dragostea pentru Dumnezeu se vede in pazirea poruncilor Lui. Prin credinta suntem mantuiti, prin faptele credintei sunte judecati.
"Iata, Eu vin curand si rasplata Mea este cu Mine ca sa dau fiecaruia dupa fapta lui"(Apocalipsa 22:12).
- Sa nu confundam credinta cu acceptarea la nivel mental a jertfei Domnului Iisus Hristos. Credinta sau harul lui Dumnezeu sunt transformatoare si active.
- Raspuns la o alta postare: am intrat si eu intr-o biserica de pocaiti. Sunt adventist.
Imi pare rau ca nu-mi puteti raspunde. Vad ca ati fost banat. Mi s-a intamplat si mie de cateva ori.