View Single Post
Vechi 28.04.2009, 09:48:11
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de dorinastoica14 Vezi mesajul
Și te rog să nu te superi Ionuț dar nu prea înțeleg din formularea ta dacă ești sau nu de acord să-i aducem laudă citez" înțeleg să-l laud....dar cum se potrivește această slavă...ca laudă adusă Lui?" ???
Cum sa nu fiu de acord? Normal ca sunt.

Ceea ce vreau sa inteleg este sensul expresiei "a da slava sau marire Lui Dumnezeu". Asta ca sa pricep intr-adevar ce zic cand ma rog. Daca as zice "laudat sa fie Dumnezeu" ar fi mai pe limba mea, dar slava este mai pe limba ingerilor:

"Și deodată s-a văzut, împreună cu îngerul, mulțime de oaste cerească, lăudând pe Dumnezeu și zicând:
Slavă întru cei de sus lui Dumnezeu și pe pământ pace, între oameni bunăvoire!" Luca 2, 13-14

Am cautat pe Internet o editie in greaca a Bibliei si acolo versetul 14 este asa:

"δόξα ἐν ὑψίστοις θεῷ καὶ ἐπὶ γῆς εἰρήνη ἐν ἀνθρώποις εὐδοκίας."

Daca are cineva versiunea originala a Noului Testament, sa verifice daca e corect.

In dictionar, cuvantul δόξα inseamna glorie. Deci probabil depinde cum este tradus in romaneste, in stil rasaritean (slava) sau apusean (marire).

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote