"Si [COLOR=red]a treia zi[/COLOR] s-a facut nunta in Cana Galileii si era si mama lui Iisus acolo. Si a fost chemat si Iisus, si ucenicii Sai la nunta. Si sfarsindu-se vinul, a zis mama lui Iisus catre El: <<Nu mai au vin>>;. A zis ei Iisus: <<Ce ne priveste pe mine si pe tine, femeie? [COLOR=red]Inca n-a venit ceasul Meu>>[/COLOR]. Mama Lui a zis celor ce slujeau: <<Faceti orice va va spune>>. Si erau acolo [COLOR=royalblue]sase vase de piatra[/COLOR], puse pentru [COLOR=darkorange]curatirea iudeilor[/COLOR], care luau cate doua sau trei vedre. Zis-a lor Iisus: <<Umpleti vasele cu apa>>. Si le-au umplut pana sus. Si le-a zis: <<Scoateti acum si [COLOR=red]aduceti nunului>>[/COLOR]. Iar ei i-au dus. Si cand nunul a gustat apa care se facuse vin si nu stia de unde este, ci numai slujitorii care scosesera apa stiau, a chemat nunul pe mire, si i-a zis: <<Orice om pune intai vinul cel bun si, cand se ametesc, pune pe cel mai slab. Dar tu ai tinut vinul cel bun pana acum>>. Acest inceput al minunilor l-a facut Iisus in Cana Galileii si Si-a aratat slava Sa; si ucenicii Sai au crezut in El.“ (Ioan 2, 1-11)
Sfanta Evanghelie dupa Ioan 2, 1-11
deci din corolarul Cuvantului se observa ca cel responsabil cu toate pacatele insuratzeilor shi cu toate ce se fac la petrecere shi in viatza celor ce shi-au unit destinele este nunul, nashul... shi lui a zis Hristos sa i se duca vinul cel Bun... pentru curatzire (spalarea pacatelor)... lui, nashului shi tuturor nuntashilor, sa i se duca vinul pentru care nu sosise inca "Ceasul Meu"... dar totushi pentru milostivirea Maicii Preciste s-a dat shi in avans... din Vinul Noii Legi... deci milostivirea nu este doar pentru rushinea lipsei de a pune pe masa vinul ce veseleshte inima omului ci mai ales milostivirea spre iertarea pacatelor, pacate care in casatorie shi in petrecerile ei sunt atat de multe shi de mari ca au fost necesare 6 vase de piatra...
dar nu shtiu la ce se refera "shi a treia zi"... sa fie o proorocie cu privire la Inviere? asha mi se pare...
(am inlocuit caracterele inutile shi in text Hristos cand spune Femeie o spune cu echivalentul duhovnicesc Femeie=Credintza Neindoielnica shi plina de milostivirea cea buna, deci nu are conotatziile vreunei umilintze aduse Maicii Sale, caci este scris "ce ne priveste pe Mine si pe Tine, Femeie" deci iata Credintza intru Dumnezeu, o comuniune sfanta intre Dumnezeu, Maica shi Fiu shi Duhul milostivitor al iertarii pacatelor)