View Single Post
Vechi 25.04.2009, 09:17:36
patinina34's Avatar
patinina34 patinina34 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.11.2008
Locație: peste oceane si peste mari
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru patinina34
Implicit

Citat:
În prealabil postat de windorin Vezi mesajul
Stigmatele nu implica crucea bolilor sau a altor incercari ingaduite de Dumnezeu, ci doar urmele si sangele ce curge din palme si talpi, din locurile in care Hristos a fost pironit cu cuie.

Deci, in Biserica de Rasarit nu exista nici un sfant purtator de stigmate.
Asta ne pune pe ganduri.

Adevarat, Dorin.

Asta este un mare mister pentru mine: cum se face ca doar si noi ortodocsii avem sfinti, insa nici unul nu a avut aceste stigmate, pe cand la catolici, se gasesc foarte multe cazuri.

In legatura cu Padre Pio, am relatat efectiv ce am vazut si auzit pe vremea cind eu eram la Roma.

Ceea ce ma face inca sa ma gandesc mutl, este faptul ca sfintii nostri, adica cei ortodocsi au devenit sfinti in urma unor suferite enorme, smerenii de care putini sintem in stare(daca cineva este), au pribegit prin pustii, prin pesteri si prin alte locuri neumblate...
Asta este modul "greu " de a ajunge sfant, insa modul cel mai curat.

Cum se face ca la catolici, nu prea se intalnesc astfel de cazuri, insa intilnim si auzim mult despre stigmate.

De ex la Santa Rita di Cascia, vorbim de spinele care i-au aparut in frunte...

Eu sint intr-adevar in mare dilema, a intelege aceste fenomene.
Si adevarul este ca nu le inteleg, ma depasesc total.

Ceea ce stiu, insa, este ca aceasta religie - catolica- exista, au sfintii lor recunoscuti de ei, ei se roaga in acel mod, iar eu nu sint in masura sa judec daca sint sfinti sau nu, si pina la proba contrarie, ei au sfintii lor recunoscuti de ierarchia lor. Este bine pentru mine asa.

E bine asa, deoarece este o religie independenta, autosuficienta, iar in strainatate au ajutat pe ortodocsi. Ne-au dat biserici, ne-au ajutat, cu alte cuvinte si asta in repetate randuri. Nu ne-au facut eretici, nici cretini, nici morti de foame, nici nu ne-au tinut ca cersetorii pe la usi, nici nu ne-au judecat, doar au ajutat. Si ei inca mai ajuta...

Sfintii nostri parinti, sint total diferiti de sfintii catolici, insa noi ii avem pe ai nostri, si ei pe ai lor.

Asta din punctul meu de vedere.
Restul, ma depaseste.

@Unortodox:
Nu stiu daca Padre Pio a fost imbalsamat sau nu. Si definitiv, nu este treaba mea.