Subiect: Cenzura
View Single Post
Vechi 22.04.2009, 17:27:20
scrabble
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de Anca-Miha Vezi mesajul
Dreptul de a ofensa? Parerea mea: nu vad de ce sa avem dreptul sa ofensam pe cineva.
Stiu ca in Scandinavia se bate moneda pe acest drept, dar mie mi se pare o prostie si nimic mai mult. Drepturile noastre trebuie sa ne folosesca, nu sa ofenseze pe cineva, indiferent pe cine. Nu sunt deci, sub nici o forma, pentru ofensa.
Dupa mine, dreptul la ofensa este egal cu dreptul de a declara razboi intre doi oameni sau intre doua popoare.
Cam ce fel de om e acela, care face un lucru stiind ca va supara pe altul, si care face acel lucru tocmai ca sa supere. El doreste in felul acesta sa-si arate superioritatea fata de celalalt, de fapt o falsa superioritate, caci se bazeaza pe lipsa lui de bun simt si lipsa de educatie de acasa.
Cel mai interesant este, ca cei care ofenseaza nu suporta de nici un fel ofensa. Ofensa este numai dreptul lui asupra altuia. Dar daca ii atingi in punctul lor sensibil, dintr-odata se simt ofensati, si sa vezi atunci...
Dar "viteji" din acestia sunt peste tot, nu numai in Scandinavia... Iar cauza "vitejiei" lor este mandria lor nemasurata, caci cine mai e ca ei!
Problema este ca BOR are interesul ca orice critica la adresa sa sa fie considerata ofensa la adresa religiei, preotimii, simbolurilor religioase etc. De exemplu, in problema carti domnului Rushdie, BOR nu avea in mod normal nici o treaba cu ofensa pe care a declarat ca o simte cultul musulman, dar s-a solidarizat cu ei din interes. O mana spala pe alta. Restul sunt abureli.
Reply With Quote