Cam asa, scaderea credintei este problema majora, iar pe de alta parte, este distanta enorma de aici.
Trebuie condus ( depinde unde locuiesti) cam in jur de o ora.
Deci, pentru cei care nu merg in mod normal la biserica, doar la anumite sarbatori, cum ar fii Invierea, este prea lunga.
Insa slujba Invierii era doar d 2-2.5 ore in general, dupa cum imi aminteam eu din tara.
Pomelnicele puteau fii citite si de celalalt preot prezent, probabil se economisea putin timp.
Ce sa spun, mie mi se pare ca pierdem vazind cu ochii credinciosi, tocmai din cauza acestui fapt......trist, dar adevarat.
Pe de alta parte, mai este si faptul ca s-a cerut cifra de 1000$ pentru construirea bisericii de la fiecare.
Ceea ce va insemna ca multi nu vor mai merge la biserica, deoarece multi sint fara loc de munca acuma.
Nu stiu cum va fii, insa, majoritatea ridica aceasta problema.
Preotul lucreaza si singur pune multi bani, iar botezurile/sfintirea caselor etc merg toti banii pentru constructia bisericii.
Pun si crestinii, fiecare cum poate, unii mai mult, altii mai putin, insa se pare ca vor sa ridice biserica cu bani lichizi, ceea ce ar insemna ca trebuie adunat peste o jumatate de milion de dolari... adica, lumea va renunata sa mearga la biserica, incet-incet.