Citat:
În prealabil postat de patinina34
Hristos a inviat!
Slujba la Florii, a inceput la ora 10AM si s-a terminat la ora 3:50PM ceea ce inseamna 6 ore.
Asta pentru ca pomelincele erau peste o ora, apoi parastasele, apoi a continuat cu predica.
Ieri la Inviere, si azi dupa Inviere, stand de vorba cu mai multe persoane prezente, am auzit spre surprinderea mea ca mai toti se plang de lungimea slujbelelor, adica Invierea a inceput la 11:30PM si s-a terminat la orele 5:05AM, ceea ce inseamna 5.5 ore.
Multi se plang si vor sa mearga la Baptisti, sau alte secte tocmai din acest motiv.
Ma intreb acuma, cit dureaza slujba in tara?
Totusi daca si aici pierdem credinciosii, apoi nu e bine fratilor!
|
Să stai n-ore la slujbă că citește pomelnice o oră e o prostie ( nici nu e normal să citească pomelnicele cu voce tare ci eventual doar unele reprezentativ dar nu o oră ). Dar dacă Îl lăudăm pe Dumnezeu 5-6 ore... păi asta nu e Rai? Mă gândesc cum e la Sfântul Munte Athos când fac priveghere toată noaptea. MIe unuia mi-ar place să stau așa mult dar la noi e prea puțin. Eventual ar fi probleme dacă strana sau preotul nu cântă așa încât să poată fi înțeleasă dar dacă se poate înțelege cum trebuie slujbele nu aș renunța la așa ceva.