Prietene exista pustnici care nu maninca carne de loc (de nici un fel) eu de astia am auzit dar n-am vazut. Am vazut insa calugari imbunatatiti pe Athos care mincau peste si alte.... vietuitoare marine.
Am vazut si calugari care maninca carne.
Bravo lor si la unii si la altii pe de o parte pe de alta este normal cind omul si-a ales acest drum!
Diferenta mare cu ei nu-i faptul ca ei nu maninca miel si noi da, ci treapta duhovniceasca pe care au ajuns; iar asta nu se datoreaza nemincarii de carne. Sf. Paisie (pt mine este deja Sfint) a mincat carne in spital ca sa-i ajute pe medici sa-l vindece si era un ascet recunoscut!
Noi mirenii ne dorim sa ajungem in capatul scarii dintr-odata si incepem cu ceea ce ni se pare noua cel mai greu! Este mai greu sa te rogi tot timpul decit sa nu maninci carne!
Si inca un lucru. Traind intre calugari, in rugaciune si acoperit de Duhul care ii imbraca pe fiecare nici tie ca mirean nu-ti mai este foame! Cind aduni ce ai mincat intr-o saptamina doua in minastire vezi ca asta poate era hrana pe 3 zile in lume! De ce? Pentru ca nu doar cu piine se va hranii omul !
|