View Single Post
Vechi 17.04.2009, 00:38:14
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.02.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de caesar Vezi mesajul
.Ma rog asta e alta discutie,am vorbit cu preotul paroh pentru botezul prietenei mele care doreste sa renunte la religia greco-catolica si sa se boteze la ortodocsi,mare mi-a fost mirarea cand preotul mi-a spus ca vrea sa faca cu intreita afundare si ca o scufunda intrun butoi la el acasa.Pana aici sa zicem ca e ok,mai departe intrece orice inchipuire,i-a cerut prietenei sa se dezbrace complet in pielea goala ca cica asa e normal.
Intrebare:Cine poate sa-mi spuna daca e canonic si normal din punct de vedere ortodox sa botezi un om matur si femeie pedeasupra dezbracat complet?
P.S.Ca o completare,preotul ortodox este ieromonah,deci calugar!?!Din cate stiu calugarii fug de vederea femeilor da sa le vada si dezbracate?!? Voi ce ziceti?
Ceea ce vrea sa faca preotul amintit SA STII CA NU ESTE CANONIC. Biserica Ortodoxa recunoaste VALIDITATEA BOTEZULUI facut IN NUMELE TATALUI, SI AL FIULUI SI AL SFANTULUI DUH, nu recunoaste insa ca fiind valid botezul protestantilor si a neo-protestantilor.
DECI, botezul greco-catolic ca si cel catolic este valid, numai ca atunci cand vine la ORTODOXIE cineva din cultele amintite sunt primite dupa ce li se face o slujba speciala, CARE NU IMPLICA REBOTEZAREA.
Esti sigur ca preotul e ortodox? Daca da, spunei ca ai vb. pe forum si un cunoscator al CANOANELOR BISERICESTI ti-a spus ca botezul e recunoscut numai ca sa cerceteze MOLITFELNICUL ( nu au toate insa randuiala) si apoi sa se pronunte.
Pt alte lamuriri iti dau id-ul meu Pavel_0903.,
Reply With Quote