Dom-le cred ca am aiurat despre Sfantul Calinic si l-am invinuit de niste chestii pe ideea ca asa mi se parea mie.
(nationalism,pro-catolicism,incercare de implicare in conducerea statului)
Pentru asta imi cer iertare.
El s-a implicat spre a sustine unirea dintre Moldova si Tara Romaneasca dar nationalizarea averilor manastiresti nu a fost facuta de Cuza ci la propunerea lui Kogalniceanu a fost votata legea.
Cine stie poate unirea dintre tarile romane s-ar fi facut oricum si daca Sfantul Calinic cu mitropolitul Nifon nu ar fi sustinut-o si ei;si asa nu ar fi putut salva de la nationalizare nici macar averea manastirii Frasinei pentru ca asa Cuza le ramasese oarecum indatorat si de aceea le-a lasat averea manastirii Frasinei.
Asta nu inseamna insa ca eu pot merge la mrea Cernica si la mrea Frasinei pentru ca eu fiind om trupesc si materialnic am nevoie de icoane crestin ortodoxe spre a imi inalta mintea la cele duhovnicesti.
Care sunt spirituali foarte si vad pe Dumnezeu cu mintea nemaiavand nevoie de icoane aceia normal pot merge.
Cat despre mrea Frasinei cand o sa vad un Sfant asa plin de iubire precum Sfantul Nicodim Aghioritul sau Sfantul Siluan Athonitul venind de acolo o sa cred ca e Athosul romanesc.
Pana atunci aceasta denumire e foarte clar ca e o exagerare.
|