Se stie (desi nu prea se recunoaste) ca femeia este capul barbatului (se recunoaste ca ar fi gitul..

...dar este mai mult) Mari politicieni, conducatori de popoare

se lasa condusi de sotie din umbra, dar si nea Gheorghe nu face exceptie, chiar daca la prima vedere nu s-ar zice. Din pacate (cel mai ades) este o realitate. Preotii nu fac nici ei exceptie de la aceasta "regula" asa ca in ciuda teologiei studiate, poate a unui doctorat sau mai multe, preotul ajunge sa arunce ce stie/simte ca sa aiba liniste in familie, arunca diplomele pentru parerea sotiei ....ca fiecare dintre noi astia reprezentantii "sexului tare"

Cum spunea Dorina mai sus Doamne fereste sa nu intrii in gratiile preotesei! De aceea cred eu ca-i mai de folos adesea o preoteasa care nu traieste in biserica decit "un stilp al bisericii"
Preoteasa nu-i o sotie oarecare si nici o mama oarecare ea este/ar trebuii sa fie mult mai mult decit atit. IPS de la Sibiu auzisem ca-i cheama pe preotii care vor sa se casatoreasca impreuna cu viitoarea preoteasa, la
lamurirea a ceea ce inseamna viata unei preotese. Un lucru deosebit de bun ca multe nu stiu la ce se inhama si vad doar partea roz. [COLOR=red]Un preot este in primul rind preot si apoi sot; este tatal nu doar a propiilor copii ci tatal a sute de copii cu aceleasi drepturi ca si ale copiilor sai, este fiu de vaduva, ajutator de saraci, medic pe salvare si cite si mai cite. [/COLOR]
Un parinte spunea ca monahul se chinuie sa faca voia lui Dumnezeu in timp ce mireanul se chinuie sa faca voia sotiei!
Preotul oare in ce categorie se incadreaza?
Cred ca depinde de preoteasa, in excluxivitate asi spune!