View Single Post
Vechi 14.04.2009, 18:41:33
bmd
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de windorin Vezi mesajul
Nu stiu de ce; poate si pentru ca lumea era mai ravnitoare.
Nu pestele strica postul, ci rautatea inimilor noastre.
In afara de peste si vin, alte dezlegari nu s'au dat si nici nu se vor da..
Te contrazici prietene! Daca lumea era mai rivnitoare (ma indoiesc ca bisericile in vrema comunismului nu prea erau pline) tocmai ei si nu noi cei ne-rivnitorii, ar fi trebuit sa faca. "ascultare fata de cei ce au randuit astfel, care au stiut de ce au ales anumite zile spre usurarea postului"
Ai dreptate insa cind spui nu pestele strica postul, nu-l strica nici gratarul de porc, sau o telemea buna, dar il lipseste de unul dintre sensurile lui. Cineva care merge de mult pe drumul mintuirii ii este mai post sa calce postul ca sa faca ascultare decit sa tina postul. Dar mai sint copii, mai sint oameni aflati la inceputul drumului care au nevoie de legi simple si mai ales fixe! Cind ii spui noi ortodocsii n-am schimbat nimic din vechime si apoi il inebunesti cu dezlegari care ar fi existat de mult, dar nu s-au aplicat, insa se aplica acum, dar nu la toti si ii mai spui ca nici nu prea conteaza asa mult postul alimentar...l-ai smintit de tot!
Iar daca este [COLOR=red]doar dezlegare de peste si vin[/COLOR][COLOR=black] doua luni eu zic ca sa le dezlege si pe restul lunilor dinafara celor 4 posturi , ca nu mai sint oricum multe,si asa o sa ajungem o generatie de asceti traind in post si rugaciune![/COLOR]
Reply With Quote