Initial inainte de caderea lui Adam nu existau animale care sa manance alte animale.
Apoi prin caderea lui Adam a intrat moarte in lume si animalele au inceput sa se manance intre ele.
Dumnezeu a lasat asa -sa manance unele animale alte animale- pentru a conserva intreaga creatie si pentru a neutraliza efectele greselii lui Adam care fusese inselat de raul diavol.
Se stie ca pe langa sfintii desertului animalele de prada deveneau animale blande.
Conform cu ce zice Parintele Cleopa care lua respectivele ziceri de la Sfantul Grigorie Palama plantele si animalele au deasemenea suflete dar nerationale adica suflet animal.Acel suflet nu e nemuritor ci exista numai cat e in viata animalul sau planta.
Omul are suflet rational si nemuritor.
Mie imi plac extrem de mult gandacii si in general toate insectele.
Sunt mici si totusi daca te uiti la detaliile lor sunt uimitor de frumoase.
Daca stai si te uiti la o viespe,la o albina , la o musca,la o gargarita mai stiu eu la ce vezi ce frumos e facuta.
Exista nenumarate specii de insecte pe glob si nu este cred deajuns cunoscut totul despre ele.
Pe acasa am vreo doua pisici.
Este foarte interesant ornitorincul care pare o gluma a lui Dumnezeu adresata savantilor evolutionisti.
Este o combinatie de mamifer,pasare si reptila.
Se inmulteste prin impreunare dupa care femela depune oua.
Puii sunt alaptati apoi de femela.
Desi e un animal cu sange cald temperatura corpului ii variaza in functie de temperatura mediului ambiant.
Mai are si multe alte caracteristici care uimesc da astea le-am gasit asa repede.
Este cred foarte util pentru copii sa fie dusi in natura sa vada armonia si frumusetea creatiei lui Dumnezeu.
Decat sa le fie data tot felul de jocuri pe calculator "educative" sau sa fie lasati la televizor sa vada diverse chestii "educative".
Bine aceasta armonie nu poate fi vazuta si sufletul nu se poate bucura de ea de nu ii da preabunul Dumnezeu acest dar.
Dar cred ca toti oamenii au acest dar de la nastere.
Este foarte interesanta de asemenea minunea cu serpii care vin la o icoana Maicii Domnului in pelerinaj in fiecare an pe undeva prin Grecia.
Asta ca sa nu zica careva ca Maica Domnului nu e maica dupa trup a celui de are grija de toate.
|