Citat:
În prealabil postat de mihailt
Tarile care produc cele mai mari cantitati de CO2 pe cap de locuitor sunt SUA si cele din UE cum era de asteptat.
(am citit ca sunt peste 9 tone pe cap de locuitor pe an.Prin respiratie vin intre 250-500kg , restul vin din activitati "utile" gen plimbat cu masina,cu avionu,etc. Cum este normal tarile "necivilizate" produc mult mult mai putin.)
|
Nu demult am urmarit un documentar foarte impresionant pe NOVA care prezenta cantitatea de CO2 eliminata de vulcanii din Atlantic(doar!) rezultati din desfacerea in bucati a supercontinentului Pangaea, in continentele de astazi. Cantitatea de CO2 a fost asa de mare incit temperaturile au cresut cu 15 grade, ceea ce a us la moartea intregii faune terestre...mai tirziu cind lucrurile s-au calmat, aici este extraordinar... din cele citeva creaturi marine cre s-au refugiat la Poli ...unde era ca la tropice de cald...au APRUT MASTODONTII! toate animalele gigant DINOZAURII!...ca urmare a marii CONCENTRATII DE CO2 EXISTENTE inca pentru MUUUUlti ani
In prezent s-a observat cum cresterea anormala in inaltime a copiilor este cauzata de CO2
mi s-a parut fascinanta paralela
...iar VIATA dupa cum s-a vazut, gaseste mereu mijloace SA REVINA intr-o forma sau alta!
deci nu trebuie sa ne facem griji