despre intelegere
1.Desi ai foarte mare dreptate si asta am spus-o si eu ca noi suntem limitati in a-L intelege pe Dumnezeu ,si singura descoperire a lui Dumnezeu pt noi este Isus Cristos.Iar Pavel spunea ca n-avrut sa stie altceva decat pe Isus si El rastignit,Totusi Dumnezeu ne incurajeaza s-a citim Scriptura pt ca in ea gasim solutia la viata de pe pamant in Deuteronom cap6/6.Dumnezeu spune. Cuvintele acestea, pe care ți le spun eu astăzi, să le ai în inima ta și în sufletul tău;
7. Să le sădești în fiii tăi și să vorbești de ele când șezi în casa ta, când mergi pe cale, când te culci și când te scoli.
8. Să le legi ca semn la mână și să le ai ca pe o tăbliță pe fruntea ta.
Iar Pavel ii spune lui Timotei in a doua sa epistola /15. Și fiindcă de mic copil cunoști Sfintele Scripturi, care pot să te înțelepțească spre mântuire, prin credința cea întru Hristos Iisus.
2. Scriptura vorbeste de toate patimile pe care le poate avea un om si spune ca este de folos spre învățătură, spre mustrare, spre îndreptare, spre înțelepțirea cea întru dreptate,
17. Astfel ca omul lui Dumnezeu să fie desăvârșit, bine pregătit pentru orice lucru bun.(2Tim3/16)
Si ne da si solutia biruiri pacatului ( doar prin Isus Cristos )
3.In privinta scrierilor Sfintilor Parinti orice om poate citii orice scriere ei nu sunt proprietatea Biserici ,ci Dumnezeu i-a folosit pt a aduce pe oameni mai aproape de El .
Daca ma intrebi pe mine ,cea mai mare apropiere o am fata de Ioan Gura de Aur si mi se pare unul din cei mai mari omiletici.si mi-ar place sa pot traii dupa indemnurile lui de fapt nu gasesc nici o deosebire intre ceia ce gandesc eu si ce gandea el.
4.Incearca sa iubesti pe oameni nu pt ceia ce sunt si pt ceia ce pot devenii.
|