Ca sa poti intelege adancul intelepciunii Lui Dumnezeu ascuns in Sfanta Scriptura trebuie sa te ridici la nivelul celor care l-au scris purtati fiind de Duhul Sfant care nu poate salaslui intr-o inima plina de patimi si lipsita de smerita cugetare dupa cum spune Sfantul Apostol Petru:
[COLOR=Red]20. Aceasta stiind mai dinainte ca nici o proorocie a Scripturii nu se talcuieste dupa socotinta fiecaruia;
21. Pentru ca niciodata proorocia nu s-a facut din voia omului, ci oamenii cei sfinti ai lui Dumnezeu au grait, purtati fiind de Duhul Sfant.(II Petru 1,20-21)[/COLOR]
In Sf Scriptura se vorbeste de patimi dar nu si de mestesugul luptei impotriva lor, si mai ales e smerenie si smerita cugetare, de aceea voi sectarii neavand invatatura Sfintilor Parinti, chiar daca diavolul nu va mai ispiteste cu patimile obisnuite (betie, fumat, lene,injuraturi, curvie, etc) proprii multora din ortodocsi deoarece sunteti deja ai lui prin faptul ca v-ati lepadat de dreapta credinta, totusi nu ati scapat de mandrie si parerea de sine, iar dovada este ca va credeti vrednici in a talcui Biblia dupa mintea voastra cazand in mari erezii.
Pe voi Scriptura va numeste ,,lupi imbracati in piei de oaie,, iar eu nu pot fi frate cu lupii. Ca Hristos imi porunceste sa am dragoste si fata de dusmani, o impinesc in momentul cand aceia sunt intr-o nevoie de orice fel si-i ajut cat pot de bine, dar dragostea mea nu poate trece de ereziile lor care au sfasiat Biserica lui Hristos si au produs atata dezbinare in sanul familiilor si poporului roman.