Subiect: Priveghere
View Single Post
Vechi 05.04.2009, 09:11:45
podolski_2's Avatar
podolski_2 podolski_2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.10.2008
Locație: ”Oamenii te iarta daca faci crime. Dar nu te iarta daca esti fericit”
Religia: Ortodox
Implicit

[COLOR=RoyalBlue] Parintele Iosif, locuitorul in pestera, la inceputul sederii in Athos, nu avea parinte duhovnic. El locuia scurt timp in Pestera Sfantului Atanasie Atonitul, nu departe de Marea Lavra.
Aici a dus o viata aspra si astfel a reusit sa stea in picioare opt zile fara sa manance si fara sa doarma. El a spus:
[COLOR=Red]- Nici o nevointa nu aduce mai multe binecuvantari decat lipsa de somn.[/COLOR]Intr-adevar, lipsa de somn topeste trupul.

Tot el a mai spus:
[COLOR=Red]- Cea mai grea etapa a patimii somnului apare cand Harul ne paraseste si suntem plini de plictiseala si intuneric, fara a gasi o mangaiere.[/COLOR] Odata am fost incercat si eu in acest fel. M-am luptat sa continui, dar puterea ma parasise. Mi-am intrerupt lupta pentru a ma ruga cu lacrimi lui Dumnezeu: "Doamne au venit sa-mi slabeasca puterile". Imediat am auzit o voce dulce, vorbind in interiorul meu:
[COLOR=Red]- Nu suferi tu toate astea pentru dragostea Mea?[/COLOR]
Oboseala mea, care aparuse ca un nor acoperind soarele, s-a risipit imediat si cu lacrimi in ochi am sarit de bucurie, ca un copil:
[COLOR=Red]- Da, Doamne, de dragul Tau, ajuta neputintei mele![/COLOR][/COLOR]

[COLOR=DarkGreen] [COLOR=SeaGreen]Un batran a spus:
[/COLOR] [COLOR=SeaGreen]- Somnul ar trebui sa devina un servitor, nu un stapan.[/COLOR][/COLOR]

[COLOR=Red]
[/COLOR]
[COLOR=Orange]

Concluzia unui aghiorit:
[COLOR=Orange]- Viata duhovniceasca nu poate exista fara priveghere.[/COLOR][/COLOR]

[COLOR=Blue]
[/COLOR]
  • Daca de frica nu folosesti harul preotiei si predai armele cu care trebuie sa lupti, atunci treci in randul mirenilor si lasa locul aceluia care poate lupta si apara turma lui Hristos. (cuvant impotriva preotilor care nu savarsesc Moliftele Sf. Vasile cel Mare)
Reply With Quote