View Single Post
Vechi 04.04.2009, 15:45:37
Hector's Avatar
Hector Hector is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.02.2009
Locație: Jungla poreclita Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de caesar Vezi mesajul
Am o mare nelamurire cu privire la oficierea corecta si canonica a botezului,ma refer aici la botezul unui adult greco-catolic,care doreste sa intre in biserica ortodoxa.Eu locuiesc de ceva timp in Germania aici,avem posibilitatea sa participam la sf. liturghie intr-o biserica greco-catolica,o slujba modificata cu puternic iz ecumenist.Ma rog asta e alta discutie,am vorbit cu preotul paroh pentru botezul prietenei mele care doreste sa renunte la religia greco-catolica si sa se boteze la ortodocsi,mare mi-a fost mirarea cand preotul mi-a spus ca vrea sa faca cu intreita afundare si ca o scufunda intrun butoi la el acasa.Pana aici sa zicem ca e ok,mai departe intrece orice inchipuire,i-a cerut prietenei sa se dezbrace complet in pielea goala ca cica asa e normal.
Intrebare:Cine poate sa-mi spuna daca e canonic si normal din punct de vedere ortodox sa botezi un om matur si femeie pedeasupra dezbracat complet?
P.S.Ca o completare,preotul ortodox este ieromonah,deci calugar!?!Din cate stiu calugarii fug de vederea femeilor da sa le vada si dezbracate?!? Voi ce ziceti?
CEEE??! Omule, oamenii maturi cand se boteaza nu se dezbraca. ca nu suntem la Penthouse.
Preotul era ortodox? Facea parte dintr-o biserica ortodoxa canonica? Daca raspunsul este da, inseamna ca era nebun!
Partea cu afundarea este buna.
In anumite biserici rusesti (spre exemplu) exista anumite ,,piscine", de mici dimensiuni, in care are loc doar un singur om. Acolo cei care sunt maturi pot fi botezati, prin afundare. Preotul punand mana pe capul lor, ii afunda usor spre fund, de trei ori.
Dar in nici intr-un car, cel care se boteaza nu trebuie sa fie dezbracat. Nu e bine.
Reply With Quote