Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut
Sa ne fie foarte clar: diavolii NU au putere asupra noastra, nu pot sa ne stapaneasca decat in masura in care ii lasam noi. Ei se intersecteaza cu noi numai si numai la nivelul gandului. Deci sa nu te temi de ei o data ce Hristos te ajuta in lupta impotriva lor.
Cat despre nervi, majoritatea dintre noi sufera de aceasta patima. Eu recunosc, au spus-o si altii. Dez-patimirea e mai dificila daca pacatul e in om de multa vreme. Viciile nu-s pacate noi, usoare... Dar harul lui Dumnezeu te ajuta chiar si asa; incet-incet si cu multa rabdare ne putem curati de tot raul.
Ispitele oricum nu se vor opri, pana la ultima suflare; problema este ca unii se descurajeaza daca pica in pacat, ceea ce e o mare greseala. Daca ne straduim serios sa ne impotrivim raului inradacinat in noi, atunci Domnul ne va ajuta sa ne revenim la conditia dintai. Sa avem credinta in Cel ce a biruit lumea (lumea=raul in acest context) si sa nu ne lasam stapaniti de vrajmasi din lene sau de frica razboiului nevazut...
|
Ai dreptate in tot ceea ce ai scris... Dumnezeu sa ne ajute sa ducem pana la capat lupta cu vrajmasul nostru! Eu ma descurajez destul de usor, daca citesc cateva pasaje din biblie la ceea ce ne invata mantuitorul nostru Iisus Hristos, vreau sa ma tin de poruncile Sale dar fac tocmai pe dos daca ma supara cineva... Azi-noapte am visat ca am intrat intr-o farmacie si era un calugar batran pe jos iar eu aveam in sacosa niste paini, si i-am dat o paine si niste bani si cand s-a uitat la mine avea o privire atat de smerita... ce e ciudat e ca de rareori fac bine in vis, de multe ori iau oamenii la bataie dar de data asta ma purtam cu grija cu toti... sper ca voi reusi sa fiu asa si in realitate :)