View Single Post
Vechi 02.04.2009, 16:26:46
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de windorin Vezi mesajul
Credinta nu mantuia in Vechiul Testament, ci doar indrepta inaintea lui Dumnezeu. Adica mai mult nu se putea face. Nici un om nu a intrat in Rai pana la Invierea lui Hristos. Primul locuitor al raiului s-a facut talharul de pe Cruce. Toti dreptii Vechiului Testament au stat in iad pana la venirea lui Hristos. Cand Hristos s-a pogorat la iad, atunci El a binevestit si celor de acolo Evanghelia, spre bucuria dreptilor, care asteptau inca venirea Lui.
De remarcat ca Raiul nu este acelasi cu Imparatia Cerurilor. Se spune ca exista noua categorii de "raiuri"; ce vreau sa spun este ca talharul nu a ajuns in acelasi loc cu Ioan Botezatorul, cel mai mare dintre Sfinti.

In mod similar, Iadul se imparte si el pe vreo 9 tipuri; intunericul cel mai dinafara nu este aceeasi stare de chin cu Gheena gatita diavolilor si celor mai rai dintre oameni. Deci dreptii si Proorocii care s-au savarsit inainte de Rascumparare au ajuns, cum ne spune clar Hristos, "in sanul lui Avraam". E evident ca este un loc al Iadului pregatit special pentru Sfintii Vechiului Testament, pentru ca dreptatea lui Dumnezeu nu putea sa-i mantuiasca inainte de vreme, pe cand mila Lui nu putea sa-i chinuie in vreun fel pana la Jertfa Fiului pentru toti.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote