Subiect: sarutul
View Single Post
Vechi 31.03.2009, 13:58:49
mihailt mihailt is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2008
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Fratele Isaia iar se remarca prin absurditate si prin postarea de canoane aiurea.
Acolo e vorba de sarutul facut ca gest sexual si de pipairea cu intentii sexuale.
Dar se vede caci pentru acesta canonul e ca la malahie adica nu aspru.
Nicidecum ca cel pentru curvie.

Deci e departe de aci si punctul extrem al parintelui Savatie care zice ca o fecioara care s-a sarutat nu mai este fecioara.

Cat despre sarutul intre frati pe obraji e absolut normal.
Parintele Teofil Paraianu e foarte absurd.
Este de inteles ca fratii nu fac sex dar asta pentru ca exista dragoste frateasca intre ei. Cam asa cum apa stinge focul asa si dragostea frateasca fata de cineva stinge pofta sexuala.
In casatorie in mod normal relatiile se fac pentru dobandirea de prunci iar nu pentru pofta.
Vedeti pe Sfantul Iacov de se impreuna cu sotiile sale numai pentru a avea prunci.
Ca daca unii sufera de pofta si prin faptul ca pofta se materializeaza in prunci iar pentru a creste pruncii e nevoie sa te ostenesti pentru ei si de aci se vindeca omul de egoism care e sursa poftei irationale de aceea si este casatoria leac.
De aceea este rau si prezervativul si calendarul pentru ca pofta se domoleste in trup dar ramane in suflet si eventuali prunci care ar aparea si a caror crestere ar constitui medicament nu mai apar si sufletul ramane nevindecat.

Eu am inteles ca la primii crestini exista sarutul ca gest de fratie si se dadea pe buze.
Nicidecum cu ceva intentii sexuale.
La inceput se sarutau toti crestinii pe buze intre ei dupa Sfintele Slujbe iar apoi se sarutau numai barbatii intre ei si femeile intre ele si apoi s-a scos de tot.
Eu sincer sa fie sunt multumit ca s-a scos dar se putea introduce in loc macar o strangere de mana.
Totusi ma gandesc ca nici asa nu mi-ar fi convenit planurilor mele.
Ca va dati seama ce ar fi insemnat la o Sfanta Liturghie unde sunt 500 de oameni sa stai sa strangi mana cu toti.
Veneai dimineata la 9 si plecai dupa-amiaza la 3.
Apoi cand as mai fi avut timp sa stau acasa sa clevetesc,sa ma uit la formula 1,la moto-gp,la nu stiu ce talk-show,sau mai stiu eu la ce?
Apoi ce e aia sa inceapa sa existe dragoste frateasca intre crestinii ortodocsi la biserica?
Reply With Quote