View Single Post
Vechi 29.03.2009, 19:16:27
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.02.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de doartemporar Vezi mesajul
Desi tipati la mine, am sa incerc sa va raspund calm. Nu am uitat sa pastram sarbatorile ("Adu-ti aminte de ziua sambetei"). Am aici o contraintrebare. Ati amintit de sarbatoarea Pastilor si a Rusaliilor(Cincizecimii). Aceste sarbatori evreesti ceremoniale au fost desfiintate de Domnul Iisus la cruce. Dvs. de ce le mai tineti?
Deci, sa ne intelegem, Iisus si apostolii dadeau zeciuiala, tineau sabatul, nu mancau carne de porc, si tineau sarbatorile...dar dupa ce a tinut Iisus cu Apostolii aceste sarbatori s-au hotarat sa nu mai fie amagiti si altii la randul lor, sau poate si-au trecut peste orgolii SI AU HOTARAT,:GATA CU SARBATORILE CA-S CAM GRELE IAR OAMENILOR LE POATE CAUZA LENE SI MOLESALA IN OASE...de ce sarbatori pt. al cinsti pe Dumnezeu cat timp pamantul trebuie lucrat...
...si asa Iisus ajungand la momentul in care isi incheie activitatea, dupa ce 33 de ani a tinut sarbatorile s-a hotarat peste noapte...GATA...PANA AICI...sau cum ai spus desfiintate la cruce,cum vine asta? Ca ultimele cuvinte au fost...sau ma iei ca Vasinec cu catapeteazma si cu cutitul cazut?
Noi ortodocsii nu taiem decat mielul ,in ajunul sarbatorii iar preotii nu junghie nici vitei, nici miei, nici nu ciupelesc gaini etc. CRED CA VOI VEDETI IN SARBATORI CEVA DE ACEST GEN!!!

Fa mai intai diferenta intre sarbatorile CEREMONIALE iudaice si intre sarbatorile COMEMORATIVE care vin si aduc in fata omului un eveniment din viata lui Iisus...

Cred ca nu esti incuiat mintal ca sa-ti spun de ce sarbatorim Pastile, Cincizecimea, Floriile (ca tot se apropie ele acum)...

Cred ca am mai spus-o :FIECARE SECTA SI-A FACUT UN DUMNEZEU PERSONAL PE CARE SA-L CINSTEASCA ASA CUM SE CUVINE...AL VOSTRU E UNUL CORCIT, si din VT.si din NT., ...cel penticostal e facut dupa cartea Faptelor, cel baptist e confectionat dupa ultimele cuvinte de la Matei...etc.
Dumnezeul nostru e facut dupa NT. si Traditie, mai aspru un pic ca si al vostru(sectarilor) dar daca ai de aface cu EL (in sensul bun al cuvantului) ,poti spune ca Pavel:Nu mai traiesc eu ci , Hristos traieste in mine.
Reply With Quote