Citat:
În prealabil postat de Geony
Mai sa fie, frumoase invataturi din Biblie ai luat, sa fie oare asaa cum zici???
|
Nu eu le-am luat, astea au fost exemplele ce mi-au fost servite in postarea respectiva si am raspuns la ele.
Citat:
iar ca invatatura lor sa fie ascultata macar, trebuia sa faca pe placul lor, altfel poate nici nu stateau de vorba...
|
Aveti nenumarate exemple in Evanghelii si in Faptele Apostolilor in care Iisus si Petru nu prea au facut pe placul conducatorilor religiosi, ba chiar au rostit vorbe de aspra msutrare. Argumentul deci nu e valid.
Citat:
frecventa templu si sambata pt. ca atunci avea posibilitatae de a vb in templu multimilor care erau foarte rigoriste in privinta datinilor
|
Daca va aduceti aminte si acest "argument" a fost demontat de vasinec, nu ma mai repet. Apostolul Pavel a vorbit multimilor sambata si in afara spatiului sinagogal.
Citat:
Dar sa nu uitati ca Iisus pastra si sarbatorile iudaice, Pastile, Cincizecimea...
|
Nu uit, insa nu uit totodata ca acest lucru l-a facut inainte de a desfiinta aceste sarbatori ceremoniale la cruce.
Citat:
VOI CRED CA LE-ATI UITAT SA LE PASTRATI, APOI CE MAI TOT SPUNETI CA URMATI BIBLIA SI PE IISUS???MAI AVETI CATEVA LIPSURI, CRED CA O SA AVETI SI SARBATORI ODATA SI ODATA...
|
Desi tipati la mine, am sa incerc sa va raspund calm.
Nu am uitat sa pastram sarbatorile ("
Adu-ti aminte de ziua sambetei"). Am aici o contraintrebare. Ati amintit de sarbatoarea Pastilor si a Rusaliilor(Cincizecimii). Aceste sarbatori evreesti ceremoniale au fost desfiintate de Domnul Iisus la cruce. Dvs. de ce le mai tineti?