Omul mai renunta la bautura si cand face un infarct, sau se imbolnaveste de te miri ce... nu numai cand trece la penticostali.
Cunosc si eu pe cineva, care beat fiind a adormit cu tigara in mana si a dat foc patului in care dormea. Nu a mai baut nici un strop de atunci. Iar altul, dupa infarct a lasat fumatul si bautura. Dumnezeu ne atentioneaza in fel si chip, cand am umplut paharul...
Interesant e, ca atunci cand unul dintre cei botezati ortodox, devine ortodox practicant, adica merge in mod regulat la biserica, se spovedeste, se roaga zilnic, face ce trebuie sa faca orice bun credincios, atunci incep atacurile cele mai rele, ispite peste ispite din partea diavolilor, pana cand ajunge sa se dezpatimeasca; sa se desparta de pacatele sale - proces de durata, nu de o luna sau doua, ci de ani. Toate relele vin peste acesta; este lucru stiut, care te socheaza la inceput, pana afli de ce se intampla aceste lucruri: ca sa te smeresti; sa scapi de cel mai perfid pacat al omului: mandria. Suferinta, de care ai parte, te apropie de Dumnezeu; simti ajutorul Lui; apoi iar se indeparteaza, si iar revine, intarindu-te, punandu-te la incercare, caci Dumnezeu ne vrea tari in fata ispitelor si fara de pacate, caci in rai nu are voie sa intre nici un pacatos.
De aceea ma cam mir, cand aud ce bine va merge voua, doar intrand in randul penicostalilor, al adventistilor, baptistilor, etc. si ce curati sunteti dintr-odata.
Eu zic ca nu e bine sa-i judecam pe cei care se lasa asteptati la credinta, desi sunt botezati, caci stiut este ca Domnul ne primeste pana in ultimul ceas, iar plata aceeasi este, si pentru cel din urma ca si pentru cel dintai, nu?!?
Deci, poti sa ne spui, italianco, de ce s-a lasat tatal tau de baut?
|