Hai Silvia ca deja o dam in sf-uri,daca unom a spus,sau chiar a confirmat ca se mai fac si escrocherii,asta nu inseamna ca totul se desfasoara in acest fel,in ceea ce priveste lucrurile deosebite si fantastice ale credintei.Pana la urma tine de credinta,chiar nu conteaza cum are loc minunea,sau daca este intr-adevar o minune,conteaza credinta ta care te poate mantui,sau te poate ajuta,mai in termeni sociali.
Stii intamplarea cu lemnul din Crucea Mantuitorului de la Jerusalem?Nu sunt convinsa ca am s-o redau cum trebuie,fiindca am citit-o pe undeva acum vre-o 20 de ani,dar incerc sa exprim esentialul asa cum trebuie.
Era un om care trebuia sa mearga la Jerusalem,la locurile Sfinte,iar vecinul acestuia i-a spus sa-i aduca si lui o particica cat de mica din lemnul Crucii Mantuitorului,presupunand ca aceasta poate fi disponibila pentru crestini.Dupa ce a venit omul de la Jerusalem unde vizitase locurile sfinte,s-a intalnit cu vecinul nerabdator sa primeasca lemnul cel sfant.Abia cand il vazuse omul pe vecinul sau isi amintise de lemnul mult dorit si cerut.I-a fost rusine sa-i spuna ca nu-i adusese nici o bucatica din acel lemn sfintit si i-a spus ca-l are acasa si ca o sa i-l dea.Apoi s-au intalnit iarasi,si iarasi nu stia omul ce sa-i mai zica vecinului nerabdator,fiindca vecinul era bolnav si-si pusese mare nadejde in aceasta bucatica de lemn,nadejde pentru vindecare.Vazandu-l omul atat de entuziasmat si atat de perseverent pe vecinul sau,se duse omul acasa,cautase prin magazie o bucatica de lemn care sa para asa mai "adus de departe"din locurile sfinte,i-l ambalase cum se cuvine pentru suvenir si i-l duse vecinului.Acesta,extrem de fericit si de multumit incepu sa se roage necontenit si sa caute binecuvantare si insanatosire prin atingerea fata de lemnul sfintit si mult dorit.Dupa o vreme,vecinul se intalneste cu omul care ai adusese lemnul nepretuit,si-i multumi cu indarjire fiindca se simtea mai in putere si aproape vindecat de neputintele ce-l stapanise ceva timp,vindecat prin puterea lemnului sfintit.Cand auzise omul de intamplarea aceasta se mira foarte tare si exclama vecinului;"cum se poate vecine asa ceva,caci eu ti-am dat doar o bucatica de lemn din magazia mea,ca am uitat sa-ti aduc din locurile Sfinte si vazandu-te asa de entuziasmat,mi-a fost rusine sa-ti spun ca nu ti-am adus!".
Auzind vecinul aceasta se intrista foarte tare,aproape ca se deznadajduise,nu mai stia ce sa creada si nici nu mai avea puterea sa se agate de ceva care sa-l vindece,astfel ca omul ajunsese mai bolnav si mai neputincios ca inainte."
Morala este ca,inainte de orice infatisare,inainte de orice lucru,propria credinta conteaza...astfel ca;"daca ai credinta macar cat un bob de mustar,poti spune muntelui sa se mute,si se va muta!"