View Single Post
Vechi 18.03.2009, 21:42:40
silverstar's Avatar
silverstar silverstar is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.04.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de scrabble Vezi mesajul
Iar eu exact asta vroiam sa spun, silverstar. Incercam sa-i demonstrez lui costel ca se erijeaza in cunoscator al binelui raului absolut, ceea ce este imposibil:

- din punct de vedere crestin, pentru ca numai Dumnezeu are cunoastere nelimitata
- din punct de vedere non-religios, pentru ca binele si raul sunt concepte relative

Este gresit, asadar, sa impui altora cum sa se iubeasca, pe cine sa iubeasca sau cum sa-si traiasca viata intima, atata timp cat e o treaba consensuala si are loc intre persoane cu discernamant.
[COLOR=green]La noi, la crestin-ortodocsi, este o practica obisnuita, curenta, ca cei din jur, ma refer aici la cei care se cred credinciosi, sa se bage si sa faca viata altuia... Citeste in jur sa vezi cum, fara jena, se intra peste altul, se dau sfaturi de cele mai multe ori aberante, se critica pana aproape de desfiintare cel care-si permite sa gandeasca liber si sa sfidetze turma... Ce cuvant urat, turma, parca am fi la stana... [/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]Exact duminica am avut cu fratele o discutie si-mi spunea de cazuri de babe, de la tara, (eu nu prea cunosc viața la țară, nu am avut rude și cât știu e foarte putin, legat de locul, foarte aproape de oras, unde si-a ridicat fratele vila) care se aduna ca sa afurisească vreun tânăr care sfideaza legile satului si-si permite sa-si faca viata asa cum crede el de cuviinta. [/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]De ce sa stie altcineva ce e mai bine decat mine? De ce sa accept ca altcineva sa-mi faca mie viata?[/COLOR]

[COLOR=green]Cei care dau iama peste viata altora sunt oameni nu numai lipsiti de bun simt, dar si de probleme... Nu accept așa ceva. Bine ar fi ca fiecare sa-si vada de viata lui, de păcatele si problemele lui fara sa se bage peste altii...[/COLOR]