View Single Post
Vechi 17.03.2009, 17:12:17
scrabble
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de costel Vezi mesajul
scrabble, asta e diferenta dintre un crestin si un necrestin. Pe primul il doare caderea celui de langa el, pe al doilea il lasa rece. De aceea primul nu poate sa taca. Asa cum o mama va striga de fiecare data cand va fi nevoie catre copilul ei, ca acesta sa nu pateasca ceva rau, la fel va face si crestinul. Dar dincolo de strigat, e nevoie si de auz.
Ma lasa rece, pentru ca nu mi se pare a fi o cadere. Este alegerea de viata pe care respectivul o face si nu e dreptul meu sa-i spun ei sau lui cum e mai bine, pentru ca "mai bine" difera de la om la om. Ar insemna ca eu stiu adevarul absolut si tocmai de-aia am dreptul sa impun altora ce si cum.

Daca mie incestul mi se pare dezgustator, nu inseamna ca e universal dezgustator. Sunt sigur ca acum cateva mii de ani era ceva social acceptabil, ca si homosexualitatea.

Desigur, este rolul societatii civile, prin diversele sale voci (inclusiv cultele religioase) sa ia atitudine cand considera ca este cazul, pentru a slefui opinia publica, pentru a o impinge intr-o anume directie. Dar nu este rolul legii sa bage in puscarie pe homosexuali, prostituate si frati incestuosi.

De aceea salut initiativa asta de scoatere de sub incidenta penalului a incestului consensual. Nu pentru ca ar fi vreo victorie a moralei, ci pentru ca statul le recunoaste oamenilor dreptul la viata privata.
Reply With Quote