Citat:
Īn prealabil postat de alx
Atomi, celule, microbi sunt inventiile smintitilor numiti "oameni de stiinta" care vor sa explice tot ce e in jur folosind puterea mintii omenesti, care se stie ca e limitata. Inventeaza tot felul de termeni aiuriti, si se incurca mai tare. Cad in pacatul mandriei (cel mai mare pacat capital) si umbla in intuneric. Doamne, ajuta ratacitii sa ajunga pe calea cea dreapta!
|
Te-ai uitat vreodata la o foita transparenta de ceapa sub microscopul optic? Se vad celulele. Eu le-am vazut in clasa a V-a, la botanica.
Atomul, particulele din care acesta este compus - nu au fost niciodata observate direct, pentru ca sunt prea mici pentru a fi observate. Insa am observat traiectoriile pe care aceste particule le lasa.
Am observat ca daca dam particulelor sarcini electrice putem explica electricitatea, magnetismul, intregul spectru. Am observat ca are sens sa ne gandim la electroni ca fiind incarcati cu energii, pentru ca asa se aseaza pe trepte de energie si confera orbitalului diferite forme.
Am observat ca daca introducem noi particule numite cuarci si le dam (pe langa caracteristicile deja cunoscute - masa, sarcina, spin etc.) un alt atribut, culoare, putem explica fortele ce guverneaza lumea atomului.
Cum crezi tu ca cineva poate sa vada un electron, cand acesta orbiteaza in jurul nucleului la viteze apropiate de viteza luminii?
Cu ce propui tu sa inlocuim Modelul Standard al atomului, daca aceasta teorie, una din cele mai solide din fizica si din lumea stiintifica, este gresita?
Crezi ca doar pentru ca tu zici ca oamenii de stiinta sunt aiuriti, Modelul Standard dispare? Daca vrei sa contrazici Modelul Standard, mai bine ai veni cu ceva date concrete si o teorie cel putin la fel de buna, altminteri o sa te ia peste picior toata lumea care stie despre ce e vorba.
Pana atunci te faci de ras ca cineva care nu stie despre ce vorbeste si in ce se baga, ca cineva caruia realitatea nu-i convine si o substituie cu o alta versiune, mai placuta. Oricum ar fi, tot minciuna se numeste. Nu avem parte in viata de tot ce ne place.