View Single Post
Vechi 16.03.2009, 01:08:29
patinina34's Avatar
patinina34 patinina34 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.11.2008
Locație: peste oceane si peste mari
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru patinina34
Implicit Psaltirea impartita pe catisme(3)

CATISMA INTAIA

[COLOR=black][SIZE=3]PSALMUL 1 :[/SIZE][/COLOR]

[SIZE=3][COLOR=black]Un psalm al lui David, nescris deasupra la evrei[/COLOR][/SIZE]

[SIZE=3][COLOR=black]1. Fericit barbatul, care n-a umblat in sfatul necredinciosilor si in calea pacatosilor nu a stat si pe scaunul hulitorilor n-a sezut;[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=black]2. Ci in legea Domnului e voia lui si la legea Lui va cugeta ziua si noaptea.[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=black]3. Si va fi ca un pom rasadit langa izvoarele apelor, care rodul sau va da la vremea sa si frunza lui nu va cadea si toate cate va face vor spori.[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=black]4. Nu sunt asa necredinciosii, nu sunt asa ! Ci ca praful, ce-l spulbera vantul de pe fata pamantului.[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=black]5. De aceea nu se vor ridica necredinciosii la judecata, nici pacatosii in sfatul dreptilor.[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=black]6. Ca stie Domnul calea dreptilor, iar calea necredinciosilor va pieri.[/COLOR][/SIZE]

[SIZE=3][COLOR=black]PSALMUL 2 :[/COLOR][/SIZE]

[SIZE=3][COLOR=black]Un psalm al lui David, nescris deasupra la evrei[/COLOR][/SIZE]

[SIZE=3][COLOR=black]1. Pentru ce s-au intaratat neamurile si popoarele au cugetat desertaciuni ?[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=black]2. Ridicatu-s-au imparatii pamantului si capeteniile s-au adunat impreuna impotriva Domnului si a Unsului Sau, zicand :[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=black]3. " Sa rupem legaturile lor si sa lepadam de la noi jugul lor ".[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=black]4. Cel Ce locuieste in ceruri va rade de dansii, si Domnul ii va batjocori pe ei ![/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=black]5. Atunci va grai catre ei in urgia Lui si intru mania Lui ii va tulbura pe ei;[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=black]6. Iar Eu sunt pus imparat de El peste Sion, muntele cel sfant al Lui, vestind porunca Domnului.[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=black]7. Domnnul a zis catre Mine : " Fiul Meu esti Tu, Eu astazi Te-am nascut ![/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=black]8. Cere de la Mine si-Ti voi da neamurile mostenirea Ta; si stapanirea Ta, marginile pamantului.[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=black]9. Paste-vei pe ele cu toiag de fier; ca pe vasul olarului le vei zdrobi ! ".[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=black]10. Si acum, imparati, intelegeti ! Invatati-va toti, care judecati pamantul ![/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=black]11. Slujiti Domnului cu frica si va bucurati de El cu cutremur.[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=black]12. Luati invatatura, ca nu cumva sa Se manie Domnul si sa pieriti din calea cea dreapta, cand se va aprinde degrab mania Lui ! Fericiti toti cei ce nadajduiesc in El ![/COLOR][/SIZE]

[SIZE=3][COLOR=black]PSALMUL 3 : [/COLOR][/SIZE]

[SIZE=3][COLOR=black]Un psalm al lui David, cand a fugit din fata lui Avesalom, fiul sau [/COLOR][/SIZE]

[SIZE=3][COLOR=black]1. Doamne, cat s-au inmultit cei ce ma necajesc ! Multi se scoala asupra mea;[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=black]2. Multi zic sufletului meu : " Nu este mantuire lui, intru Dumnezeul lui "! [/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=black]3. Iar Tu Doamne, sprijinitorul meu esti, slava mea si Cel ce inalti capul meu.[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=black]4. Cu glasul meu catre Domnul am strigat si m-a auzit din muntele cel sfant al Lui.[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=black]5. Eu m-am culcat si am adormit; sculatu-m-am ca Domnul ma va sprijini.[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=black]6. Nu ma voi teme de mii de popoare, care imprejur ma impresoara.[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=black]7. Scoala, Doamne, mantuieste-ma Dumnezeul meu; ca Tu ai batut pe toti ce-mi vrajmasuiesc mie in desert; dintii pacatosilor ai zdrobit.[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=black]8. A Domnului este mantuirea, si peste poporul Tau, binecuvantarea Ta.[/COLOR][/SIZE]

[SIZE=3][COLOR=black]Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.[/COLOR][/SIZE]

[SIZE=3][COLOR=black]Aliluia, Aliluia, Aliluia, slava Tie, Dumnezeul nostru[/COLOR][/SIZE]

[SIZE=3][COLOR=black]Aliluia, Aliluia, Aliluia, slava Tie, Dumnezeul nostru [/COLOR][/SIZE]

[SIZE=3][COLOR=black]Aliluia, Aliluia, Aliluia, slava Tie, Dumnezeul nostru [/COLOR][/SIZE]

[SIZE=3][COLOR=black]Doamne miluieste, Doamne miluieste, Doamne miluieste, [/COLOR][/SIZE]

[SIZE=3][COLOR=black]Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.[/COLOR][/SIZE]

[SIZE=3][COLOR=black]PSALMUL 4 :[/COLOR][/SIZE]

[SIZE=3][COLOR=black]Un psalm al lui David; mai-marelui cantaretilor, pentru instrumente cu coarde [/COLOR][/SIZE]

[SIZE=3][COLOR=black]1. Cand Te-am chemat, m-ai auzit, Dumnezeul dreptatii mele ! Intru necaz m-ai desfatat ! Milostiveste-Te spre mine si asulta rugaciunea mea .[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=black]2. Fiii oamenilor, pana cand grei la inima ? Pentru ce iubiti desertaciunea si cautati minciuna ?[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=black]3. Sa stiti ca minunat a facut Domnul pe cel cuvios al Sau; Domnul ma va auzi cand voi striga catre Dansul.[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=black]4. Maniati-va, dar nu gresiti; de cele ce ziceti in inimile voastre, in asternuturile voastre va caiti.[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=black]5. Jertfiti jertfa dreptatii si nadajduiti in Domnul.[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=black]6. Multi zic : " Cine ne va arata noua cele bune ? ". Dar insemnatu-s-a peste noi lumina fetei Tale, Doamne ![/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=black]7. Dat-ai veselie in inima mea, mai mare decat veselia pentru rodul lor de grau, de vin si de untdelemn ce s-a inmultit.[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=black]8. Cu pace, asa ma voi culca si voi adormi, ca Tu, Doamne, indeosebi intru nadejde m-ai asezat.[/COLOR][/SIZE]