View Single Post
Vechi 15.03.2009, 06:55:06
patinina34's Avatar
patinina34 patinina34 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.11.2008
Locație: peste oceane si peste mari
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru patinina34
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Anca-Miha Vezi mesajul
Incep sa cred tot mai mult ca mantuirea in tara straina e tot mai grea, daca nu imposibila. Deci tot acasa ne e locul.
Ma gandesc la ce a scris Arhim. Petroniu Tanase: credinta ortodoxa a fost incercata prin durere si a iesit invingatoare. Credinta vesticilor a fost si ea incercat prin placere: acesta a pierdut. Credinta romanilor se pare ca este din nou incercata prin placere. Dar cum sa rezisti cu atatea tentatii la tot pasul?!?
Cu cit ti se pare mai greu, cu atit vei fii mai fericita!
Intr-o tara straina - multe din ele - tu trebuie sa faci ceea ce au facut mi de mult oamenii cind se rugau si propovaduiau altora Cuvntul lui Dumnezeu.
Asa si tu, acolo vei introduce pe Dumnezeu si altora care nu-l cunosc!
Printre straini multi au dobindit credinta ceea ce inseamna ceva, fiecare dintre noi are o misiune, o cruce...
Cei din strainatate au ales calea cea mai grea, deoarece de multe ori nu ai o biserica, trebuie sa mergi in bisericile altor religii, sa te rogi, nu te poti spovedi cind vrei...toate astea inseamna ca "lupta" este mai grea, mai anevoie.
Nu locul te mantuieste, Anca, ci omul sfinteste locul cu rugaciunea, cu postul, cu straduinta duhovniceasca, si vei vedea ca pina la urma, si locul ala se va sfinti.
Eu asa cred, si nu cred ca ma insel.
Multi s-au intors si de aici, au venit toti sau 99% inapoi dupa 1-2 ani...
Mai exista si partea asta a lucrurilor.